Po tem ko je bila glavnina od osmih srečanj devetega kroga 2. slovenske nogometne lige odigrana že v soboto, sta bila v nedeljskem terminu odigrani dve tekmi, obe na Primorskem.


Uvodni nedeljski obračun je bil odigran v Vipolžah, kjer so Brda gostila Jadran Dekane. V primorskem obračunu so se zmage veselili Brici, a srečanje so boljše pričeli Dekančani, ki so povedli že v 9. minuti srečanja, ko je domačega vratarja Denisa Pintola premagal Antonio Lukanović. A Brici so kaj hitro uspeli pripraviti popoln preobrat, najprej je v 17. minuti rezultat izenačil David Frelih. Le pet minut zatem pa je z drugim zadetkom na srečanju David Frelih poskrbel za popoln preobrat Bricev. A varovanci Erika Kržišnika so hitro dali odgovor na zaostanek in že v 26. minuti rezultat izenačili, ko je domačo mrežo zatresel Stefano Borghi. Brici so še drugič na srečanju povedli po dobri uri igre, ko je za končni rezultat postavil Kris Jogan. Za Brice je bila zmaga proti Dekančanom še druga v prvenstvu z njo so na lestvici prehiteli prav Jadran Dekane na enajste mestu.

V večernem srečanju je na Bonifiki Koper gostil ptujsko Dravo. Prvi polčas gledalcem na Bonifiki ni ponudil zadetkov, zato pa je bilo toliko zanimivejše nadaljevanje. V 72. minuti so varovanci Muamarja Vugdaliča poskrbeli za šok na Bonifiki, ko je Nermin Haljeta poskrbel za vodstvo Ptujčanov. Koprčani so v končnico vstopili z željo po preobratu, tik pred koncem rednega dela jim je uspelo rezultat izenačiti, ko je ptujsko mrežo zatresel Goran Galešić. V sodnikovem dodatku se rezultat več ni spremenil, tako sta si ekipi razdelili točki, Koprčani so zdrsnili na drugo mesto in imajo točko zaostanka za Radomljami.

Rezultati 9. kroga:

Brda : Jadran Dekani 3:2 (2:2)

120; Frelih 17`, 22`, Jogan 61`; Lukanović 9`, Borghi 26`

Koper : Drava Dakinda Ptuj 1:1 (0:0)

300; Galešić 89`; Haljeta 72`

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Uredništvo SNPortal.si
Naloži več novic iz 2. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Prva polovica sklepnega kroga

Četrti majski petek je rezerviran za štiri tekme zadnjega kroga druge lige. Prvak, ki se s…