Uvodno srečanje 18. kroga v 2. slovenski nogometni ligi je pričakovano pripadlo vodilni ekipo drugoligaške druščine iz Radomelj, ki je doma visoko odpravila ljubljansko Ilirijo 1911. Dobrih dvesto gledalcev je na prvi zadetek v gostujoči mreži čakalo dobrih 25. minut, ko je mrežo gostov načel Gašper Trdin. Le osem minut zatem je svoj prvi spomladanski zadetek za povišanje vodstva zabil najučinkovitejši strelec druge lige Anel Hajrić. Mlinarji so že v 36. minuti poskrbeli za občutno prednost treh zadetkov, ko je rezultat polčasa postavil Gal Primc. Tudi nadaljevanje je pripadlo varovancem Muamerja Vugdalića, ti so najprej v sedmi minuti nadaljevanja dosegli še četrti zadetek, ko je Tonija Šuškovića premagal Luka Cerar. Petarda v mreži Ilirije je odjeknila v 63. minuti, ko je še drugi zadetek na srečanju dosegel Anel Hajrić. Ljubljančani so v končni srečanja uspeli doseči častni zadetek, ko je končni rezultat postavil Jaka Corn.


V drugi tekmi sobotnega sporeda sta se v Športnem parku v ljubljanski Šiški udarila domači Bravo in gostje iz Brežic. Dobrih dvesto gledalcev je že v 4. minuti srečanja doživelo pravi šok, ko so Brežičani premagali Domna Grila in poskrbeli za vodstvo. Sledil je hiter odgovor varovancev Dejana Grabića, ki so rezultat izenačili že v 11. minuti, ko je Aneja Mrežarja ugnal Luka Žinko. Gostje so vse do končnice držali točko v Šiški a dobrih sedem minut pred iztekom srečanja je za preobrat poskrbel David Brekalo. Končni rezultat srečanja je v drugi minuti sodnikovega dodatka iz najstrožje kazni postavil Ovbokha Agboyi.

Na Ptuju so se nogometaši Rogaške oddolžili Dravi za jesenski poraz, ter poskrbeli za prvi komplet treh točk pod vodstvom novega trenerja Mateja Polegeka. Slatinčani so povedli sredi prvega polčasa, ko je domačega vratarja Žana Hrastnika premagal Marko Šlogar. Tik preden sta ekipi odšli na odmor je še drugič na srečanju na sceno stopil Marko Šloger in s svojim drugim zadetkom poskrbel za občutnejše vodstvo ob polčasu. V nadaljevanje so imenitno vstopili Slatinčani, ki so že v četrti minuti nadaljevanja še tretjič zatresli mrežo Ptujčanov, ko je zadel Alen Neskić. Slatinčani so prednost treh zadržali do konca ter se na koncu veselili prve spomladanske zmage.

V Dekanih so srečanje imenitno pričeli Dolenjci, ki so povedli že v 4. minuti, ko je mrežo Zokija Cvetkovića načel Miha Kostanjšek, ki je uspešno realiziral najstrožjo kazen. Že v 16. minuti so farmacevti svoje vodstvo povišali, ko je zadel Dohyun Kim. Dobrih deset minut zatem so Primorci uspeli prednost Krke znižati, ko je Darka Marjanovića premagal Adnan Ahmetović, ki je v igro vstopil iz klopi v 16. minuti igre. Farmacevti so minimalno prednost zdržali vse do polčasa. V drugi del so boljše vstopili varovanci Nedžada Okčića, ki so po dobri uri igre rezultat izenačili, izenačujoči zadetek je dosegel Dejan Banovi. V 68. minuti so Dekančani uspeli pripraviti popoln preobrat, za vodstvo domačih je poskrbel s svojim drugim zadetkom na srečanju Adnan Ahmetović. Dobrih petnajst minut pred iztekom srečanja so Dekančani svoje vodstvo povišali z zadetkom Adema Zybe. Farmacevti so sicer le slabe štiri minute zatem uspeli rezultat znižati, ko je zadel Jan Novak, a so Dekančani v končnici zadržali minimalno prednost, ter se veselili prve spomladanske zmage.

Nogometaši Ankarana, ki so se po jesenskem igranju preselili v Koper so uvodoma gostili ekipo Bilj. Trener galebov Vlado Badžim se je uvodoma veselil pomembnih treh točk, njegovi varovanci so naravnost idealno odprli srečanje in povedli že v 4. minuti, ko je Jureta Lipčarja premagal Admir Musić. Ankarančani so svoje vodstvo povišali v drugem delu dobrih dvanajst minut pred iztekom rednega dela, ko je zadel Marin Vučemilović. Varovanci Sandija Valenčiča so tik pred koncem rednega dela uspeli rezultat po zadetku kapetana Nejca Dopliharja znižati, a je sledil hiter odgovor Ankarančanov, ko je končni rezultat postavil Patrik Bordon.

Rezultati 18. krog:

Kalcer Radomlje : Ilirija 1911 5:1 (3:0)

200; Trdin 25`, Hajrić 33`, 63`, Primc 36`, Cerar 52`; Corn 82`

AŠK Bravo : Brežice Terme Čatež 3:1 (1:1)

200; Žinko 11`, Brekalo 83`, Agboyi 92`-11m; Duvnjak 4`

Ankaran Hrvatini : Vitanest Bilje 3:1 (1:0)

100; Musić 4`, Vučemilović 78`, Bordon 91`, Doplihar 89`

Drava Dakinda Ptuj : Rogaška 0:3 (0:2)

150; Šlogar 22`, 45`, Neskić 49`

RK: Dedić 90` – Drava Dakinda Ptuj

Jadran Dekani : Krka 4:3 (2:1)

120; Ahmetović 25`, 68`, Banovič 62`, Zyba 76`; Kostanjšek 4`-11m, Kim 16`, Novak 80`

 

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Uredništvo SNPortal.si
Naloži več novic iz 2. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

FOTO / VIDEO: Krško poslalo Brežice v tretjo ligo

Stadion Matije Gubca v Krškem je bilo prizorišče četrtega obračuna v drugi ligi med večnim…