Šesti krog 2. SNL se bo pričel s petkovo tekmo na Ptuju, kjer bo Drava na Mestnem stadionu ob 16.00 uri gostila ekipo Brežic. Tako Ptujčani kot Brežičani prvenstva niso pričeli po svojih željah oboji imajo na svojem računu samo eno zmago in kar štiri poraze, kar ju uvršča povsem pri repu razpredelnice. Ptujčani vsaj doma kljub temu, da ne bosta igrala v Lendavi izključena Timotej Mate in Samuel Nelson, želijo izkoristiti prednost domačega igrišča ter proti Brežičanom začeti s krivuljo pozitivnih rezultatov. Brežičani so na treh gostujočih tekmah trikrat doživeli zanesljiv poraz, verjetno pa bi bili pred tekmo že zadovoljni vsaj s točko. Nedvomno oboji upajo, da petkovo popoldne izkoristijo za nove točke.


Derbi šestega kroga bo nekoliko presenetljivo odigran v Biljah, kje v goste prihajajo sosedje iz Gorice. Varovanci Sandija Valentinčiča v novem prvenstvu zares igrajo navdušujoče in ob dveh remijih in treh zmagah zasedajo drugo mesto na prvenstveni lestvici. Medtem imajo Goričani od Biljencev točko manj na svojem računu in imajo prav tako tri zmage, ob enem remiju pa so doživeli še en poraz. Biljenci so oba remija doživeli prav pred svojimi gledalci in si želijo v derbiju proti Gorici priti do prve zmage pred svojimi gledalci, medtem ko tudi Goričani računajo na to, da se z zmago zavihtijo na lestvici pred tokratne gostitelje. Nedvomno se v Bilju obeta izjemno zanimiv sosedski obračun, ki bi lahko postregel tudi z rekordnim obiskom.

Nogometaši Roltek Doba po še četrtem zaporednem remiju tokrat pred svojimi gledalci pričakujejo lendavsko Nafto. Dobljani so pretekli vikend v izjemno zanimivem obračunu proti Gorici, pokazali, da se forma dviguje in da lahko Nafti tokrat prizadenejo še tretji zaporedni gostujoči poraz. Namreč Lendavčani pred svojimi gledalci blestijo in še niso oddali točke, medtem ko jim na gostovanjih ne gre čisto nič po načrtih in imajo na svojem računu poraz tako iz Beltincev kot iz Kopra. Lendavčani bodo zagotovo skušali narediti na Dobu vse, da pridejo do prvih točk na gostovanjih, ter s tem prekinejo začetni negativni niz iz gostujočih stadionov.

Na stadionu Matije Gubca bo Krško gostilo Brda, Posavci pa bodo proti Bricem v vlogi favoritov. Nuklearci so pretekli vikend sicer doživeli prvi poraz, ko jih je na Portovalu ugnala Krka, medtem ko so Brici pretekli vikend doživeli še drugi poraz, doma so priznali premoč Biljam. Ne glede na to, da so Posavci pretekli vikend klonili, se v tokratni dvoboj podajajo kot izraziti favoriti in že točka gostov bi prav gotovo veljala za veliko presenečenje tega kroga.

Rogaško doma čaka izjemno zahtevna naloga proti razigranim Novomeščanom. Slatinčani so ob štirih porazih, edino zmago v prvenstvu vknjižili prav v zadnjem domačem nastopu, v katerem go gostili ravenski Fužinar. Farmacevti prihajajo na Štajersko na krilih zmage na domačem Portovalu, kjer so na krilih Mateja Potokarja premagali Krško. Prav Matej Potokar bo tudi tokrat predstavljal največjo nevarnost za obrambo Slatinčanov, ki je v letošnjem prvenstvu prejela v petih nastopih že 13 zadetkov. Slatinčani so se po prihodu Filipa Jauka, vsaj v napadu nekoliko pobrali, a bodo morali strniti obrambno vrsto, če želijo proti Dolenjcem pozitiven rezultat. V lanski sezoni so se obakrat veselili Dolenjci, lahko Slatinčani tokrat izkoristijo prednost domačega igrišča?

V Ranah na Koroškem bo domači Fužinar po treh zaporednih porazih v prvenstvu iskal izhod iz mini krize proti Jadranu Dekanom. Ravenčani so po uvodni zmagi in remiju zapadli v rezultatsko krizo, proti Primorcem pa si želijo rezultatsko krivuljo ponovno obrniti navzgor. Na drugi strani Dekančani prihajajo na Koroško na krilih domače zmage proti Slatinčanom in si želijo proti Ravenčanom priti do druge zaporedne zmage. Primorci bistveno boljše kot v gosteh igrajo pred svojimi navijači, zato ne bi bilo presenetljivo če bi tri točke ostale doma.  

Zadnji sobotni obračun bo odigran na koprski Bonifiki, kjer bo Koper proti Beltincem iskal četrto zmago v nizu. Kot kaže so se varovanci Mirana Srebrniča po uvodnih remijih dodobra uigrali in začeli z serijo zmag. Na drugi strani so žuti zabeležili obe prvenstveni zmagi pred svojimi gledalci, medtem ko jim na gostovanju ne gre vse po načrtih, saj so doživeli tri visoke poraze. Koprčani in Beltinčani so se pred slabima dvema tednoma pomerili med seboj v pokalnem tekmovanju, kjer je s pol ducata zadetki v mreži žutih slavil Koper. Tudi tokrat so Koprčani izraziti favoriti za nove tri točke in vse razen nove zmage na Bonifiki bi bilo izjemno veliko presenečenje.

Edino nedeljsko srečanje bo odigrano v Radomljah, kjer vodilna ekipa prvenstvene razpredelnice gosti novinca iz Dravograda. Radomljani bodo doma pred svojimi gledalci proti Korošcem iskali pot do pete zaporedne zmage s katero bi ostali povsem na vrhu lestvice. Mlinarji trenutno igrajo zares izjemno učinkovito in prepričljivo, ter so proti Dravograjčanom v vlogi favoritov. Korošci se na drugo zaporedno gostovanje odpravljajo s popotnico poraza proti Beltincem, tudi tokrat pa jih čaka izjemno zahtevna naloga, v kolikor bi želeli priti proti Radomljam do pozitivnega rezultata. V bistvu bi bilo vse razen nove zmage mlinarjev veliko presenečenje.

Razpored 6. kroga:

Petek; 30.8.2019

16:00; Ptuj; Drava Dakinda Ptuj : Brežice Terme Čatež

Sobota; 31.8.2019

17:00; Dob; Roltek Dob : Nafta 1903

17:00; Bilje; Vitanest Bilje : Gorica

17.00; Krško; Krško : Brda

17:00; Rogaška Slatina; Rogaška : Krka

17:00; Ravne na Koroškem; Fužinar Vzajemci : Jadran Dekani

19:00; Koper; Koper : Beltinci Klima Tratnjek

Nedelja; 1.9.2019

15:00; Radomlje; Kalcer Radomlje : Koroška Dravograd

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Uredništvo SNPortal.si
Naloži več novic iz 2. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Goričani podaljšali z napadalcem

Po tem, ko se pri Gorici pospešeno pripravljajo na povratek med slovensko elito, so se zač…