Po poletnem premoru se na slovenske zelenice ponovno vrača 2. slovenska nogometna liga. Potem ko se lanski prvaki nogometaši Mure že uspešno zoperstavljajo tekmecem v Prvi Ligi Telekom Slovenije, sta si v dodatnih kvalifikacijah mesto med drugoligašu po izpadu Veržeja in kranjske Zarice zagotovili ekipi Beltincev in Bilj. Nov drugoligaš je tudi Ankaran Postojna, ki je v lanski sezoni izpadel iz elitnega razreda slovenskega nogometa.


Krog favoritov za vrh prvenstvene lestvice  je kar nekaj, kar nekaj klubov tudi uradno napoveduje borbo za preboj v Prvo Ligo Telekom Slovenije. Nova sezona 2. slovenske nogometne lige, bo nedvomno ponovno ponudila obilo dobrih tekem, lepih zadetkov in boja za prevlado med slovenskimi drugoligaši.

 

VITANES BILJE : BELTINCI

Sobota, 17.30

Žreb parov je že uvodoma ponudil dvoboj dveh novincev. V Biljah se bosta srečali še lani tretjeligaša. V Biljah so priprave na novo sezono pričeli relativno pozno, a so s pripravami v domačem taboru zadovoljni, nenazadnje so ugnali Tolmin, Adrio, FC Koper, Jadran Dekane, premoč pa priznali le Brdam. Osnovni cilj novincev iz severa Primorske v novi sezoni je nedvomno obstanek med drugoligaši, ekipo so okrepili Tilen Nagode, Boštjan Frelih David Frelih, Makro Furlan, prav tako pa so Biljanci prvi ekipi pridružili nekaj obetavnih mladincev. V domačem taboru pred prvim srečanjem glede na dejstvo, da jih čaka težak razpored želijo vsaj uvodoma na domačih tleh ostati neporaženi.

Tudi Beltinčani se v novo sezono podajajo z dokaj nespremenjeno zasedbo, žute je zapustil le Šnajder, medtem pa bodo rumeni dres v novi sezoni nosili Ivo Kuzma, Ivo Blžaič in Patrik Raduha, Samo Žalik, Žiga Šumak in Marko Maučec. Beltinčani so v pripravljalnem obdobju odigrali šest tekem, trikrat so svoje nasprotnike ugnali, trikrat pa so morali priznati premoč svojim tekmecem. Nedvomno si trener žutih Zlatko Gabor želi pričeti prvenstvo na severu Primorske s pozitivnim rezultatom.

 

AŠK BRAVO : CHERRYBOX24 TABOR SEŽANA

Sobota, 17.30

Zagotovo bo v prestolnici odigran eden izmed derbijev uvodnega kroga v 2.SNL, saj se bosta med sabo pomirili ekipi, ki obe odkrito napovedujeta boj za vrh prvenstvene razpredelnice. Nogometaši Brava so v pripravah odigrali štiri prijateljska srečanja, ugnali so Rogaško in Šenčur, remizirali z mlado ekipo Southamptona, ter priznali premoč izraelskemu prvoligašu Ašdodu. Strateg rumenih iz prestolnice Dejan Grabič je dodobra okrepil svoje moštvo, najbolj izkušen nogometaš, ki bo v novi sezoni branil barve Brava je zagotovo Luka Žinko, novi obrazi pa so tudi Matej Zemljak, Jetmir Torra, Mustafa Nukić, Aleksander Palmar, Marko Huč in Anis Jašargič.              

Kraševci, ki so že v lanski sezoni odkrito napovedali pohod na vrh prvenstvene lestvice, so pod taktirko novega trenerja Andreja Razdrha, pričeli priprave že zelo zgodaj, med pripravljalnim obodobjem pa so priznali premoč Aluminiju, hrvaški Reki in ljubljanski Iliriji. Kraševci so uspeli slaviti proti novomeški Krki, remizirali pa so z Radomljami. So pa Kraševci med poletjem dodobra okrepili, ob tem pa so Kraševci ohranili jedro lanske ekipe. Dres Sežancev bodo v letošnji sezoni nosili Francoz Papo Kebe, Albanec Toni Ali in Srb Stefan Stevanović iz Jadrana sta prišla Jurij Požrl in Marko Krivičić, prav tako pa so novi obrazi Nick Bičić, Anej Zanier in Klemen Nemanič. 

 

FUŽINAR : ANKARAN POSTOJNA

Sobota, 17.30

Nogometaši ravenskega Fužinarja so v lanski krstni sezoni komajda ohranili status drugoligaša, v letošnji sezoni pa je vodstvo kluba, dodobra prevetrilo ekipo, ki se bo borila za sredino prvenstvene lestvice. Korošci so v pripravljalnem obdobju remizirali s Celjem, priznali premoč Triglavu in puljski Istri, ter ugnali Nafto. Korošci so se dodobra okrepili, dres Ravenčanov bodo tako v novi sezoni nosili Japonec Yuto Sasaki, iz ZDA se je vrnil Alen Pučko, iz Velenja se je na kaljenje na Koroško podal Dema Pljavo, iz mladinskih vrst ljubljanske Olimpije se je na Koroško vrnil Andraž Paradiž, dres Fužinarja pa bo nosil tudi Dominik Ivkić.

Po lanski krstni sezoni med prvoligaši se v 2. slovensko nogometno ligo vračajo nogometaši Ankaran Postojne. Primorci bodo svoje domače tekme igrali v Postojni, strateg galebov Vlado Badžim pa ima glede na lansko prvoligaško sezono povsem spremenjeno zasedbo. Ankarančani so v pripravljalnem obdobju dvakrat slavili, boljši so bili od Dekančanov in Bricev, premoč pa so priznali italijanskemu SPALu, puljski Istri in ljubljanskemu Bravu. Ankarančani so v letošnji sezoni zagotovo eni izmed favoritov, a pravo vrednost bodo morali pokazati že na Koroškem.

 

BREŽICE TERME ČATEŽ – DRAVA PTUJ

Sobota, 17.30

Brežičani bodo uvodoma gostili ptujsko Dravo, ki je po mnenju stratega Brežičanov Iztoka Kapušina ena izmed favoritinj za vrh lestvice. Domači strateg se želi uvodoma domačim navijačem predstaviti v dobri luči. Osnovni cilj Brežičanov je sredina lestvice, seveda pa v domačem taboru upajo, da bodo čim večkrat komu izmed favoritov zagrenili življenje. V pripravljalnem obdobju so Brežičani odigrali šest tekem, ter odigrali kar nekaj težkih tekem, proti različnim prvoligašem, tako so jim nasproti stali hrvaška Lokomotiva in Rudeš, katerima so priznali premoč, Brežičani so uspeli remizirati proti Pafosu, prav tako pa so priznali premoč Al Shababu. So pa se Brežičani tudi okrepili iz sosednjega prvoligaša Krškega so prišli Kodelič, Mirt in Jakolič. Iz ljubljanskega Brava se je vrnil Felja, iz Radomelj Kramarić, prav tako pa se je iz Aluminija vrnil Horvat. V prvem krogu pa pravice nastopa še ne bodo imeli vratar Kramer, krilni napadalec Turković, in branilec Lebar, ki je nazadnje igral v Kopru.

Ptujčani bodo tudi v letošnji sezoni eni izmed favoritov za vrh lestvice, čeprav je osnovni cilj Dravašev zadovoljiti nogometne privržence z atraktivnimi predstavami tako doma kot v gosteh. Simon Sešlar v letošnji sezoni več ne bo moral računati na kar nekaj nogometašev, klub so zapustili Marko Panikvar, Dejan Školnik, Žan Flis, Luka Domjan in Albin Đafić. So pa se Ptujčani okrepili z vratarjem Žanom Hrastnikom, plavi dres pa bodo v letošnji sezoni nosili tudi Timotej Mate, Teo Milić, Tin Martić, Duje Filipović in Svit Sešlar. So pa Ptujčani zadovoljni z pripravljalnim obdobjem, v katerem so prikazali kar nekaj dobrih predstav, najpomembnejše pa je, da pred začetkom prvenstva nimajo težav s poškodbami.

 

ROGAŠKA : BRDA

Sobota, 17.30

Za Rogaško bo to sezono med drugoligaši, potem ko so v lanski krstni sezoni imeli kar nekaj težav. Strateg Slatinčanov Ibrahim Neskić, v novi sezoni ne bo mogel računati na Matica Majerja, Marka Šlogarja in Aleša Horjaka. So pa se Slatinčani pred novo sezono tudi okrepili, kot smo že poročali bo dres Rogaške nosil izkušeni Ivan Firer, iz sosednjega Mons Clauduisa in Šmarij pa bodo dres Rogaške oblekli Uroš Krivec, Žiga Zdovc, Urban Jančič in Uroš Firšt. Varovanci Ibrahima Neskića so v pripravljalnem obdobju odigrali, kar precej srečanj, premoč so morali priznati Celju, Umm Salalu, Dravi in Bravu, medtem ko so ugnali Šmarje, Dravinjo in hrvaški Zagorec.

Brici, ki so v lanskem pomladanskem delu navduševali z igrami, se v novo sezono podajajo z novim trenerjem. Namesto Tončija Žlogarja, bo v letošnji sezoni Brice vodil Dominik Beršnjak, ki se bo v tej sezoni prvič preizkusil kot drugoligaški trener. Beršnjak ima sicer obilo izkušenj z igranjem v slovenski prvi ligi, ki poudarja, da je osnovni cilj Bricev boj za sredino lestvice. V Vipolže se zraven novega trenerja selijo tudi Matic Marcius, Žan Florjanc, Denis Jazbar, iz Nove Gorice pa je na posojo prišel Jan Štrukelj. Brici si želijo prvenstvo v Rogaški Slatini pričeti z pozitivnim rezultatom.

 

KRKA : ILIRIJA 1911

Sobota, 17.30

Na Portovalu bo potekal zelo zanimiv obračun med novomeško Krko in ljubljansko Ilirijo 1911. Med poletnim prestopnim rokom so Novomeščani ostali brez Žana Florjanca, Tineta Martića in Dina Cvrtile, ki so se vsi preselili h konkurenčnim ekipam v 2.SNL.  Krki se je pridružil Miha Kostajnšek, ki je nazadnje igral v Ivančni Gorici. Novomeščani so v pripravljalnem obdobju priznali premoč hrvaški Istri, slavili proti Brežicam prav tako pa so ugnali ljubljansko Svobodo. V Novem Mestu seveda upajo, da bodo v letošnji sezoni čim bližje vrhu prvenstvene razpredelnice.

Ljubljanska Ilirija se v novo prvenstvo podaja predvsem z željo, da postanejo stabilen drugoligaš. S pripravljalnim obdobje so v ljubljanskem taboru v celoti zadovoljni. So pa se Ilirijani okrepili z Sebastjanom Lesjakom, ki je prišel iz Nove Gorice, Martinom Cesarjem, ki je prišel iz Doba, Mario Guberac je nazadnje nastopal v Ivančni Gorici, Blaž Poljanec je nazadnje igral v gorenjski prestolnici iz mladinskih vrst sta k članom prišla Jan Kosanec in Urh Lapuh. Edina okrpeitev iz tujine je Jovan Koprivica. Ljubljančani se v Novem Mestu nadejajo ugodnega rezultata, kar pomeni, da želijo prvenstvo pričeti s točkami.

 

ROLTEK DOB : JADRAN DEKANI

Sobota, 17.30

Dobljani bodo prvenstvo pričeli z domačo tekmo proti Dekanskemu Jadranu. Na Dobu so s pripravami zelo zadovoljni, odigrali so kar osem pripravljalnih srečanj (Šampion, Triglav, Celje, Aluminij, Ilirija, Brinje-Grosuplje,..), na katerem je trener Nenad Toševski dobil številne odgovore in pred srečanjem v Jadranom poudarja, da so njegovi varovanci dobro pripravljeni: »Sodeč po zadnjih pripravljalni tekmi lahko upravičeno pričakujemo, da bomo že na prvi tekmi sezone optimalno pripravljeni.« Cilji Dobljanov v letošnji sezoni, so predvsem usmerjeni k temu, da uveljavijo čim več mladih igralcev, medtem ko si želijo rezultatsko v prvo polovico razpredelnice. So pa Dobljani veliko delali na odhodih in prihodih, tako bodo dres Doba v novi sezoni nosili Matic Mlakar (Rudar Velenje), Dino Suljević (Triglav), Armin Pašić (Bled), Denis Petrović (Brinje), Ivica Perić (Zagorje), Gaber Petric, Luka Guček, Andraž Žinić, Gašper Horvat, Lovro Vrandečič, Tibor Gorenc Stanoković (vsi Domžale), članski ekipi so se pridružili tudi Klemen Kolar, Emir Velić, Mark Kos in Matic Funtek. Pred sobotnim dvobojem s Jadranom pa si v domačem taboru želijo prvenstvo glede na to, da jih čaka prva tekma doma osvojiti vse tri točke.

Dekančani so lani pokazali dva povsem različna obraza, potem, ko so jeseni navduševali, so v pomladanskem delu igrali povsem razglašeno. V Dekanih so zamenjali tudi trenerja, tako da bo igralce v letošnjo sezono popeljal Nedžad Okčić. So pa Dekančani bili zelo aktivni med prestopnim rokom, saj je kar nekaj igralcev klub zapustilo Marko Krivičić in Jurij Požrl sta odšla v Sežano. V Dekanom se je iz Sežane preselil Andrej Lukač iz Izole so prišli Dejan Banović, Kevin Nardin in Adem Zyba, prav tako pa so se Dekančanom pridružili tudi Adnan Ahmetović, ki je prišel na posojo iz Maribora, in Tadej Zonta in Matic Savski.

 

NAFTA 1903 : KALCER RADOMLJE

Sobota, 20.30

Zadnji a tudi eden izmed osrednjih dvobojev bo odigran v Lendavi, kjer bo Nafta gostila Radomlje. Naftaši so prejšnji teden odkrito povedali, da jih zanima boj za sam vrh drugoligaške razpredelnice. Vodstvo kluba pa je strategu Lendavčanov Francu Fridlu pomagalo tudi pri okrepitvah, saj se v Lendavo po šestih letih vrača Arpad Vaš, ki je nazadnje igral pri Muri, prav tako bo dres Nafte nosil Alen Ploj, ki je nazadnje igral na Poljskem. Zraven omenjenih so Lendavčane okrepili tudi Dino Cvrtila, Jan Grmek in Roland Pak. Naftaši so odigrali tudi precej prijateljskih srečanj, predvsem z klubi iz okolice. Glede na napovedi pred sezono, bo jutri vse razen treh točk in odločnega začetka Lendavčanov precejšnje razočaranje.

Radomljani prihajajo v Lendavo predvsem z željo ostati neporažen v uvodnem srečanju prvenstvenega kroga. Mlinarji so se pred pričetkom sezone okrepili z peterico novincem, rumeni dres bodo v tej sezoni nosili Mario Mornar, Jošt Kimovec, Luka Filip, Getaur Veselaj in David Stariha Laban. Radomljani so v pripravljalnih srečanjih odigrali dve nadvse zanimivi srečanji v avstrijskem Lienzu, ki so ju sicer izgubili (katarski Al Sad in savdski Al Hilal), generalko proti Dravogradu pa so mlinarji dobili.

 

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Uredništvo SNPortal.si
Naloži več novic iz 2. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Brežičani v drugi teden priprav z dvema novincema

Večina drugoligašev je že začela s pripravami na spomladanski del sezone. Zadnjeuvrščeno m…