Prihajajoči drugi krog 2. SNL se bo pričel z tekmo v najstarejšem slovenskem mestu, kjer bo ptujska Drava gostila novomeško Krko. Gre za srečanje ekip, ki sta povsem različno pričeli prvenstvo, Ptujčani so klonili v Dekanih in prikazali, kar nekaj pomanjkljivosti, ki so jih skušali med tednom odpraviti. Na drugi strani so Dolenjci pretekli vikend že bili v breznu poraza proti Kopru, a se z fantastičnim povratkom na koncu veselili točke, ter potrdili, da bodo tudi letos ena izmed ekip, ki bi lahko krojila vrh lestvice. V lanski sezoni sta se ekipi med sabo pomerili dvakrat, obakrat je slavil gostitelj. Tudi tokrat pa v domačem taboru upajo, da uspejo priti do prvih prvenstvenih točk, saj bi tako kaj hitro pozabili na poraz v Dekanih. Na Ptuju se obeta izjemno zanimivo srečanje, v katerem bodo oboji skušali priti do prve prvenstvene zmage.


Precej praznično bi moralo biti jutri v Dravogradu, saj Korošce čaka prvi domače srečanje v 2. SNL proti enemu izmed prvih favoritov Gorici. Korošci so v prvenstvo krenili s točko iz gostovanja pri Brdih, medtem ko so Goričani v drugem polčasu proti Beltincem na krilih Etiena Velikonje pokazali, da sodijo v ožji krog favoritov prvenstva. Dravograjčani na uvodni domači tekmi računajo na bučno podporo iz tribun. »Zavedamo se, da bo to težka tekma, Gorica spada v ožji krog favoritov. Mi se bomo potrudili po najboljših močeh, na ramenih navijačev, da pridemo do pozitivnega rezultata,« je pred srečanjem poudaril domači kapetan Aljoša Gluhovič. V gostujočem taboru ne ovinkarijo in poudarjajo, da je cilj zmaga, kot je za uradno spletno stran potrdil Luka Volarič: »Gre za prvo gostovanje v letošnji sezoni, zato je pomembno, da naredimo dober rezultat. Tekma z Dravogradom ne bo lahka, a cilj je zagotovo zmaga.«

V Biljah bo na sporedu srečanje dveh ekip, ki sta uvodni obračun dobili, Biljenci so slavili v gosteh pri Rogaški, medtem ko je ravenski Fužinar doma ugnal Roltek Dob. Črno-beli si tako pred prvo domačo tekmo v prvenstvu želijo novih treh točk, proti močnemu tekmecu iz Koroške, ki na sever Primorske zagotovo prihaja z željo, da pride do druge zaporedne zmage. V lanski sezoni so se na obeh srečanjih treh točk veselili nogometaši Bilj, že za to pa si Ravenčani močno želijo, da na krilih Žana Medveda, tokrat prekinejo urok črno-belih, ter končno osvojijo prve medsebojne točke.

Na stadionu Matije Gubca bodo Krčani v drugi zaporedni domači tekmi gostili ekipo Rogaške. Varovanci Iztoka Kapušina so pretekli teden že bili v izgubljenem položaju, a so na koncu izvlekli točko proti Radomljam. Medtem pa so Slatinčani doma ostali praznih rok proti Biljam, ter se tako na eno zahtevnejših gostovanj podajajo z željo po pozitivnem rezultatu. V domačem taboru seveda računajo na prvo prvenstveno zmago, Rogaška se v tem trenutku zdi, kot da še ni povsem uigrana, kar bi lahko varovanci Iztoka Kapušina izkoristili, ter Rogaški prizadejali drugi zaporedni poraz.

Na Dobu bo domači Roltek Dob gostil Jadran iz Dekanov. Dobljani bodo proti Primorcem lovili prve točke v novem prvenstvu, saj so uvodoma ostali praznih rok pri ravenskem Fužinarju. Medtem Dekančani prihajajo na Dob z željo, po drugi zaporedni zmagi v prvenstvu, sploh ko so uvodoma na kolena zanesljivo spravili Ptujčane. V medsebojnih obračunih roletarji ne poznajo poraza že od marca 2018, tako da Dekančani prihajajo še dodatno podkrepljeni z željo, da končno pridejo do treh točk proti Dobljanom.

V Radomljah bodo mlinarji gostili ekipo Brežic, za katere je to drugo zaporedno gostovanje v letošnjem prvenstvu. Varovanci Oskarja Drobneta so imeli pretekli vikend proti Krškemu tako rekoč v žepu že tri točke, a so ob koncu osvojili le eno. Medtem so Brežičani pričakovano ostali praznih rok proti Lendavčanom, tudi tokrat pa jih glede na moč gostiteljev čaka sila zahtevna naloga, da bi osvojili prvo letošnje točke. V gostujočem taboru bi nedvomno bili zadovoljni že s točko, medtem ko za mlinarje doma štejejo le tri.

Zadnji sobotni obračun bo odigran na koprski Bonifiki, kjer bo domači Koper gostil Brda. V primorskem obračunu so favoriti Koprčani, ki sicer prvenstva niso odprli povsem po svojih željah, saj so na Portovalu remizirali. Trojica Vršić – Guberac – Galešić se je v dodatnem tednu skupnih treningov verjetno že dodobra uigrala in bo predstavljala največjo nevarnost za Brice, ki prihajajo na obalo sproščeni in neobremenjeni z rezultatom. V gostujočem taboru se zavedajo, da so varovanci Mirana Srebrniča favorti, in že točka na Bonifiki bi bila pravzaprav veliko presenečenje.

V edinem nedeljskem srečanju bodo Beltinci v prekmurskem derbiju gostili lendavsko Nafto. Žuti so prvenstvo pričeli s pričakovanim porazom proti Gorici, čeprav jim je po prvem delu kazalo odlično. Medtem pa so tudi Lendavčani prvenstvo pričeli po svojih željah z zmago doma proti Brežicam, med tednom so osvojili še pokal MNZ Lendava, kar jih je pred prekmurskim derbijem zagotovo dodatno okrepilo. Lanski obračun v Beltincih si je ogledalo, več kot 1200 gledalcev, tudi tokrat pa si lahko obetamo vsaj podobno polne tribune in bučno podporo tako za ene kot za druge. Glede na napovedi, nas v Beltincih čaka izjemno zanimiv prekmurski derbi, v katerem vsaj na papirju vloga favoritov pripada gostom.

Razpored 2. kroga:

Sobota; 3.8.2019

17:00; Ptuj; Drava Dakinda Ptuj : Krka

17:30; Dob; Roltek Dob : Jadran Dekani

17:30; Bilje; Vitanes Bilje : Fužinar Vzajemci

17:30; Krško; Krško : Rogaška

17:30; Radomlje; Kalcer Radomlje : Brežice Terme Čatež

17:30; Dravograd; Koroška Dravograd : Gorica

20:00; Koper; Koper : Brda

Nedelja; 4.8.2019

17:30; Beltinci; Beltinci Klima Tratnjek : Nafta 1903           

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Uredništvo SNPortal.si
Naloži več novic iz 2. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Prva polovica sklepnega kroga

Četrti majski petek je rezerviran za štiri tekme zadnjega kroga druge lige. Prvak, ki se s…