Na Ptuju je domača Drava gostila ekipo Gorice. Primorci so v srečanje vstopili podjetneje, a so dokaj hitro Ptujčani postavili ravnotežje na igrišču, ter si preko Nermina Haljete v 20. minuti priigrali priložnost za vodstvo, a je žoga na začudenje vseh zletela mimo. Ptujčani so boljšo predstavo kronali po dobre pol ure igre, ko se je Niko Vajda odločil za strel iz dobrih osemnajstih metrov ter izjemnim zadetkom poskrbel za vodstvo, ki so ga varovanci Muamerja Vugdalića zadržali vse do konca polčasa. V nadaljevanje bo bistveno odločneje vstopili Goričani, ki so terensko premoč kronali v 72. minuti, ko je za izenačenje zadel Etien Velikonja. Goričani so po zadetku še bolj pritisnili, Ptujčanom pa je počasi zmanjkovalo energije, kar so Primorci izkoristili slabih deset minut zatem, ko je za vodstvo in nove tri točke zadel Žiga Lipušček. Goričani so se z tretjo prvenstveno zmago zavihteli na tretje mesto, Ptujčani ostajajo pri treh točkah, na skromnem trinajstem mestu.


Na stadionu Matije Gubca je Krško proti Jadranu Dekanom upravičilo vlogo favoritov in prišlo do novih treh točk. Dobrih tristo petdeset gledalcev je videlo izjemno razburljivo uverturo, že v drugi minuti srečanja pa vodstvo svojih ljubljencev, ko je zadel Ester Sloker. Že v naslednji minut je sledil šok, ko je rdeč karton prejel prvi strelec nuklearcev Lovre Čirjak. Varovanci Iztoka Kapušina so kljub igralcu manj prednost povišali dobrih dvajset minut pred iztekom rednega dela, ko je zadel Ian Regvar. Le dve minuti zatem je z zadetkom v lastno mrežo usodo Primorcev zapečatil Adam Jakupović. Krško z novo zmago skupaj z Radomljami kraljuje na vrhu lestvice, Jadran je zdrsnil na deveto mesto.

Radomljani tudi po četrtem krogu ostajajo neporaženi, tokrat so doma proti Beltincem vknjižili novo zanesljivo zmago. Mlinarji so povedli pred iztekom prvega polčasa, ko je iz najstrožje kazni Domna Zvera premagal Luka Cerar. Že v peti minuti nadaljevanja so varovanci Oskarja Drobneta povišali svoje vodstvo, ko je zadel Sascha Varga. Vprašanje zmagovalca so mlinarji zapečatili v 67. minuti, ko je mrežo Prekmurcev zatresel Mark Zabukovnik. Le dve minuti zatem je končni rezultat srečanja postavil Žan Nikolić. Radomlje zasedajo drugo mesto z enakim točkovnim izkupičkom kot vodilno Krško, Beltinci z tremi točkami zasedajo predzadnje petnajsto mesto.

Pravo poslastico so gledalci videli v Biljah, kjer srečanje med domačimi Biljami in novomeško Krko ni ponudilo zmagovalca. Boljše so srečanje pričeli gostitelji, ki so povedli v 18. minuti srečanja, ko je dolenjsko mrežo načel Jan Štrukelj. Le tri minute zatem so varovanci Sandija Valentinčiča prednost povišali po zadetku Matije Pušnarja. V nadaljevanje pa so imenitno vstopili Dolenjci, ki so že v tretji minuti nadaljevanja znižali zaostanek, ko je najstrožjo kazen uspešno izvedel Matej Potokar. V 66. minuti je sledil drugi rumeni karton strelcu drugega zadetka Matiji Pušnarju, ki je moral predčasno iz igrišča. Dobrih deset minut pred iztekom rednega dela so farmacevti izkoristili številčno prednost, ter rezultat izenačili, ko je zadel Sandro Kižlin. Le tri minute zatem pa popoln šok za dobrih dvesto gledalcev, ko je Leonardo Pires premagal svojega vratarja, za vodstvo gostov. Ko so Dolenjci po tihem že vpisovali tri točke, pa je sledilo novo izenačenje, za končno delitev točk je poskrbel Gašper Simčič Zuljan. Tako Bilje kot Krka ostajata po štirih krogih neporažena, Bilje zaseda trenutno četrto mesto, medtem ko Dolenjci zasedajo šesto mesto.

Prvega kompleta treh točk so se proti Brežicam doma razveselili nogometaši Dravograda. Okrog petsto gledalcev je na prvi zadetek čakalo do 20. minut srečanja, ko je za eksplozijo domačih navijačev poskrbel Nejc Pečnik. Le dve minuti zatem so Korošci povišali svoje vodstvo, ko je brežiško mrežo zatresel Peter Kogelnik, ter s tem postavil tudi rezultat polčasa. Tudi nadaljevanje je pripadlo Korošcem, v šesti minuti nadaljevanja je še drugič na srečanju v polno meril Nejc Pečnik. Le tri minute zatem nov zadetek v brežiški mreži, vodstvo je utrdil Evans Adomako. Po dobri uri je sledilo znižanje Brežičanov, ko je v polno meril Luka Duvnjak. Korošci so prednost treh zadetkov povišali dobrih deset minut pred iztekom rednega dela, ko je za končni rezultat še drugič na srečanju zadel Peter Kogelnik. Korošci so se z zmago zavihteli na osmo mesto, medtem ko Brežičani držijo štirinajsto mesto.

Na Dobu je domači Roltek gostil Brda, ekipi pa sta si razdelili točke. Srečanje so izjemno pričeli Dobljani, že v drugi minuti srečanja je mrežo Bricev zatresel Erwin Tiganj. Dobrih deset minut pred iztekom prvega polčasa so Dobljani ostali brez Dino Suljević. Tudi nadaljevanje se ni začelo po željah domačega trenerja Nenada Toševskega, saj je v 56. minuti iz igre zaradi drugega rumenega kartona moral še Tadej Rems. Številčno prednost so hitro izkoristili Brici in le dve minuti zatem rezultat izenačili, ko je iz najstrožje kazni zadel Rok Bužinel. V nadaljevanju Dobljanom ni ostalo drugega kot da branijo točko, kar jim je na koncu uspelo. Dob po točki zaseda enajsto mesto, Brda dvanajsto mesto na lestvici.

Prvo zmago v prvenstvu so proti Fužinarju doma vpisali nogometaši Rogaške. Že v 8. minuti srečanja je za vodstvo Slatinčanov poskrbel Filip Jauk. Po dobrih dvajsetih minutah igre, so Korošci rezultat znižali, ko je domačega vratarja Lana Vunderla premagal Andraž Paradiž. Toda sledil je nov hiter odgovor Slatinčanov, ki so v 33. minuti ponovno povedli, za novo vodstvo je mrežo Korošcev zatresel Aleksander Močić. Do konca srečanja dobrih dvesto dvajset gledalcev več ni videlo zadetkov, zato pa tik pred koncem srečanja po rdeč karton na vsaki strani. Fužinar po porazu zaseda deseto mesto, Rogaška kljub trem točkam zadnje šestnajsto.

Rezultati 4. kroga:

Drava Dakinda Ptuj : Gorica 1:2 (1:0)

150; Vjada 31`; Velikonja 72`, Lipušček 81`

 

Roltek Dob : Brda 1:1 (1:0)

100; Tiganj 2`; Bužinel 58`-11m

RK: Suljević 35`, Rems 56` – oba Roltek Dob

 

Vitanest Bilje : Krka 3:3 (2:0)

200; Štrukelj 18`, Pušnar 21`, Simčič Zuljan 94`; Potokar 48`-11m, Kižlin 79`, Leonardo Pires 82`-ag

RK: Pušnar 66` – Vitanest Bilje

 

Krško : Jadran Dekani 3:0 (1:0)

350; Sokler 2`, Regvar 70`, Jakupović 72`-ag

RK: Čirjak 3`

 

Rogaška : Fužinar Vzajemci 2:1 (2:1)

220; Jauk 8`, Močić 33`; Paradiž 21`

RK: Fasvald 93` – Fužinar Vzajemci; Čuček 93` – Rogaška

 

Kalcer Radomlje : Beltinci Klima Tratnjek 4:0 (1:0)

200; Cerar 41`11m, Varga 50`, Zabukovnik 67`, Nikolić 69`

 

Koroška Dravograd : Brežice Terme Čatež 5:1 (2:0)

500; Pečnik 20`, 51`, Kogelnik 22`, 81`, Adomako 54`; Duvnjak 59`

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od admin
Naloži več novic iz 2. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Krško začelo priprave na svojo 17 drugoligaško sezono

Drugoligaški klubi so te dni pričeli s pripravami na novo sezono. V torek je začel s pripr…