S četrtim krogom se nadaljuje drugoligaško dogajanje na slovenskih zelenicah. Krško, Kalcer Radomlje in Vitanest Bilje po treh tekmah brez poraza čakajo domače tekme, derbi kroga bo odigran na koprski Bonifiki kjer v goste prihajajo nogometaši lendavske Nafta 1903.


Mlinarji so po uvodnem remiju proti Krškemu nanizali dve zanesljivi zmagi z 2:0, med tednom v pokalu odpihnili Dobrovce, bodo v drugi domači tekmi letošnjega prvenstva gostili ekipo Beltincev. Beltinčani imajo na svojem kontu dva gostujoča poraza, in zmago iz prekmurskega derbija proti Lendavčanom, med tednom so v pokalnem tekmovanju prejeli pol ducata zadetkov na Bonifiki. Glede na trenutno stanje obeh ekip vloga favoritov pripada varovancem Oskarja Drobneta, ki bo skušal z svojo ekipo priti do še tretje zaporedne zmage v prvenstvu.

V Dravogradu bo domači Dravograd gostil ekipo Brežic. Korošci so kot novinci v prvenstvu osvojili točko, v uvodnem krogu, v naslednjih dveh srečanjih pa proti Gorici in Nafti niso imeli možnosti. Medtem so Brežičani po dveh uvodnih porazih, pretekli vikend vknjižili prve tri točke z zmago proti Beltincem, med tednom pa dodobra namučili kranjski Triglav v pokalnem tekmovanju. Bistveno bolj sveži bodo zagotovo Korošci, ki med tednom niso imeli pokalnih obveznosti, glede na to, da Posavci v gosteh ne igrajo tako zanesljivo kot pred svojimi navijači, bi se ob pravem pristopu na Koroškem lahko veselili prve prvenstvene zmage.

Izjemno zanimivo bo v najstarejšem slovenskem mestu, saj na Ptuj prihajajo nogometaši Gorice. Dravaši so po uvodnih porazih, pretekli vikend bili že na robu novega, a so zaostanek z 0:2 preobrnili v zmago z 3:2. Tako se varovanci Muamerja Vugdalča v dvoboj proti prvim favoritom za naslov podajajo bistveno bolj sproščeni, kot v primeru še tretjega poraza. Goričani, ki so uvodoma dosegli dve zanesljivi zmagi, so pretekli vikend v derbiju kroga ostali praznih rok proti Kopru, med tednom pa so varovanci Borivoje Lučića zanesljivo stopili čez pokalno oviro. V kolikor bodo Ptujčani strnili vrste v obrambi, ter zadržali prvega strelca Etiena Velikonjo, se lahko nadejajo, da pridejo do novega pozitivnega rezultata, kar bi bil v boju z favoriziranimi Goričani tudi neodločen rezultat.

Na Dobu bodo domači roletarji gostili ekipo Brd. Gre za srečanje dveh ekip, ki nista v prvenstvo vstopili povsem po pričakovanjih in imata na svojem računu po dve točki. Dobljani so uvodni poraz nadgradili z dvema remijema, medtem ko so Brici po uvodnih remijih, pretekli vikend doživeli prvi prvenstveni poraz. Četa Nenada Toševskega bo točke morala nabirati predvsem pred svojimi navijači, medtem ko tudi Brici v gosteh znajo zapretiti, dokaz je točka v gosteh proti Kopru. V Športnem parku na Dobu se obeta zanimiv prvenstveni obračun, v katerem bodo domačini skušali izkoristiti prednost domačega terena, ter tako priti do prvega kompleta treh točk.

Bilje bo doma gostilo novomeško Krko. Gre za dvoboj še dveh neporaženih ekip iz letošnjega prvenstva, le da imajo Primorci na računu dve zmagi in neodločen rezultat, medtem ko imajo Dolenjci ob eni zmagi dva neodločena rezultata. V lanski sezoni je oba dvoboja dobila Krka, že v soboto pa se to lahko spremeni. Biljenci igrajo odlično, so ekipa, ki prejme malo zadetkov, in tudi tokrat bo osnova dobra obramba, da točke ostanejo na Primorskem. Medtem so Dolenjci do edine letošnje zmage prišli v gosteh, varovanci Zorana Zeljkoviča pa so v prav vseh treh srečanjih pokazali, da so tudi letos izjemno kakovostni, farmacevti imajo še sicer nekaj težav v obrambi, a v kolikor bi Dolenjci odigrali kot na Ptuju, se lahko nadejajo novih točk. V Biljah favorita za tri točke ni, lahko pričakujemo dokaj zaprto srečanje z malo zadetki.

Vodilno Krško bo na stadionu Matije Gubca gostilo Jadran Dekane. Posavci so po uvodnem remiju, prišli v serijo dveh zmag, ki so jo nadgradili z pokalno zmago med tednom, medtem ko so Primorci po uvodni zmagi, nadaljevali z nedoločenim rezultatom, nazadnje pa so doma priznali premoč Biljam. Krško je v srečanju proti Dekančanom v vlogi favorita, domači trener Iztok Kapušin bi rad podaljšal serijo zmag na tri in ostal na vrhu lestvice. Sicer varovanci Erika Kržišnika v Posavje ne prihajajo z belo zastavo a trenutno se zdi, da bi bila že točka proti Krškemu za Primorce uspeh.

Zadnjeuvrščeno Rogaško čaka nova izjemno zahtevna naloga, saj v goste prihaja razpoloženi Fužinar. Slatinčani, ki v treh prvenstvenih obračunih še niso dosegli zadetka, bodo morali čim prej začeti z zbiranjem točk, predvsem na domačem igrišču. Ravenčani kljub zadnjemu porazu, ki so ga doživeli doma proti Krškemu igrajo zelo dobro, poraz je bil prav gotovo tudi splet nesrečnih okoliščin. Korošci, ki zagovarjajo napadalno igro, se odpravljajo v Rogaško Slatino z željo po novih treh točkah, največ pa zagotovo stavijo na Žana Medveda, ki je že pri treh zadetkih. Trenutno se zdi, da bi bila že točka gostiteljev tokrat izjemen uspeh.

Derbi kroga bo odigran v edinem nedeljskem terminu ko bo Koper na Bonifiki gostil lendavsko Nafto 1903. Koprčani so po uvodnih remijih, pretekli vikend vpisali prve tri točke v derbiju proti Gorici v gosteh, in tri točke nadgradili z odlično igro in zmago v pokalnem obračunu proti Beltincem. Lendavčani prihajajo na obalo z popotnico prvenstvene zmage doma proti Dravogradu in pokalnega napredovanja proti Šenčurju. Nedvomno bodo na Bonifiki skušali varovanci Mirana Srebrniča priti do prve domače zmage v prvenstvu s katero bi še dodatno okrepili samozavest pred nadaljevanjem prvenstva. Lendavčani, ki v gosteh ne blestijo tako kot doma, bodo skušali na zelo zahtevnem gostovanju priti do prvih gostujočih točk v novem prvenstvu.

Razpored 4. kroga:

Sobota; 17.8.2019

17:00; Radomlje; Kalcer Radomlje : Beltinci Klima Tratnjek

17:00; Dravograd; Koroška Dravograd : Brežice Terme Čatež

17:00; Ptuj; Drava Dakinda Ptuj : Gorica

17:00; Dob; Roltek Dob : Brda

17:00; Bilje; Vitanest Bilje : Krka

17:00; Krško; Krško : Jadran Dekani

17:00; Rogaška Slatina; Rogaška : Fužinar Vzajemci

Nedelja; 18.8.2019

19:00; Koper; Koper : Nafta 1903

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Uredništvo SNPortal.si
Naloži več novic iz 2. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Dekani zaključujejo tretji teden priprav

Vse drugoligaške ekipe se intenzivno pripravljajo in krepijo za prihajajočo sezono. Tako j…