Uvodno dejanje petnajstega prvenstvenega kroga v 2. slovenski nogometni ligi bo odigrano že v petek, ko bodo Koprčani na Bonifiki gostili sosede iz Dekanov. V Primorskem obračunu, ki se bo pričel ob 18.00 uri, za favorite veljajo varovanci Mirana Srebrniča, ki trenutno zasedajo drugo mesto na lestvici z enakim številom točk kot vodilna Gorica in imajo od Dekančanov petnajst točk več na lestvici. Koprčani so pretekli vikend prvič v prvenstvu priznali premoč nasprotnikom v prvenstvu, ko so ostali brez točk pri ravenskem Fužinarju. A želja v domačem taboru je, da čimprej pričnejo z novo pozitivno serijo. Gostje pa kljub slabšemu začetku prihajajo na Bonifiko s popotnico kar treh zaporednih zmag in serijo si želijo Dekančani podaljšati. Ne glede na vse, so Koprčani favoriti v omenjenem dvoboju in za Koprčane še drugi zaporedni spodrsljaj ne pride v poštev.


Vodilni Goričani se po prekinjeni seriji šestih zaporednih zmag tokrat odpravljajo v goste k predzadnjeuvrščenim Brežicam. Brežičani so pretekli vikend vpisali drugo prvenstveno zmago, prvo pod taktirko novega trenerja Simona Sešlarja, ko so z zadetkom Marka Perkovića ugnali Brda. Posavci si seveda želijo novega pozitivnega rezultata in za domače bi nedvomno bila že točka proti favoriziranim gostom izjemen uspeh. Goričani v Posavje prihajajo kot izraziti favoriti, poraz, ki se jim je pripetil pretekli vikend doma proti Nafti, pa si želijo čim prej pozabiti. Cilj Primorcev proti Brežičanom je jasen, to so tri točke, a zdi se, da ne glede na gromozansko točkovno razliko na lestvici, varovanci Borivoje Lučića srečanja ne bodo smeli vzeti preveč samoumevno, v kolikor se ne želijo opeči pri Posavcih, ki proti favoriziranim gostom nimajo kaj izgubiti.

Nogometaši ptujske Drave bodo doma gostili vroče Ravenčane. Ptujčani so v zadnjih treh tekmah zbrali vsega točko, nazadnje pa so kljub terenski premoči proti Rogaški potegnili kratko, ter priznali premoč Slatinčanom. Za varovance Muamerja Vugdalića bo srečanje proti Korošcem nekako odločilno, če si nočejo nabrati prevelikega zaostanka prvo polovico lestvice. Na drugi strani pa Korošci prihajajo v najstarejše slovensko mesto s popotnico domačega skalpa proti Kopru. Forma Korošcev je v zadnjem času izjemno stabilna, kot kaže pa sta se ogrela tudi oba napadalca Korošcev tako Žan Medved kot Tadej Trdina, ki sta skupaj že pri šestnajstih zadetkih in bosta tudi tokrat predstavljala največjo nevarnost za ptujsko obrambo. Lanski obračun na Ptuju se je končal brez zmagovalca, kdo se bo veselil tokrat?

Nogometaši Bilj bodo doma iskali pot do novega skalpa in četrte zaporedne zmage proti Krškemu. Pred pričetkom prvenstva srečanja med Biljenci in Posavci nikakor nebi morali označiti za tekmo zgornjega dela lestvice, tokrat pa v vlogi izzivalca na sever Primorske prihajajo nogometaši Krškega, ki imajo tri točke manj od Biljencev na prvenstveni lestvici. Varovanci Sandija Valentinčiča so pretekli vikend pripravili izjemno presenečenje, ko so v drugem polčasu obrnili rezultat proti Radomljam, ter se na koncu veselili treh točk. Na drugi strani pa forma Posavcev nekoliko pada, v zadnjih treh krogih so varovanci Iztoka Kapušina osvojili »le« točko, s čemer so si na lestvici pridelali sedem točk zaostanka za vodilnim dvojcem. Tokrat se na severu Primorske obeta izjemno zanimivo srečanje v katerem bodo domači naredili vse, da nagradijo predstavo iz preteklega tedna in vknjižijo četrto zaporedno zmago s katero bi ostali vsaj na visokem četrtem mestu lestvice.

Na Dobu nas čaka srečanje spodnjega dela lestvice, kjer bo domači Roltek Dob lovil drugo zaporedno zmago proti Rogaški. Dobljani so pretekli vikend prišli do odmevne zmage pri Krškem, ki si jo želijo nadgraditi na domači zelenici proti nasprotniku, ki jih na prvenstveni lestvici gleda v hrbet. Dobljani imajo pred srečanjem s Štajerci cilj osvojiti tri točke, s katerimi bi vsaj ohranili trenutno enajsto mesto. Na drugi strani Slatinčani prihajajo na Dob po domači zmagi proti ptujski Dravi. Tri točke iz preteklega kroga ne bodo veljale nič, če jih na Dobu ne osvojijo vsaj točke. Slatinčani seveda tudi tokrat največ upov polagajo v prvega strelca Filipa Jauka, ki bi lahko bil eden izmed ključnih igralcev pri novih točkah Slatinčanov na zahtevnem gostovanju. Obe lanski tekmi med tokratnima nasprotnikoma sta se končali brez zmagovalca, se bo serija prenesla tudi v letošnjo sezono?

Zadnjeuvrščeni nogometaši Dravograda bodo doma skušali prekiniti niz dveh zaporednih porazov proti novomeški Krki. Korošci v letošnji sezoni plačujejo davek novinca, pretekli vikend pa so pri Dekanih doživeli pravo malo katastrofo, ko so prejeli kar pet zadetkov. Na drugi strani pa Novomeščani prihajajo na Koroško v dobri formi, so v seriji dveh zmag in neodločenega rezultata, ki si jo želijo podaljšati tudi po srečanju proti Dravogradu. Novomeščani v srečanje proti Dravograjčanom vstopajo kot favoriti, tudi razmerje na lestvici govori Dolenjcem v prid. A Korošci bodo morali v kolikor želijo tudi v prihodnje igrati med drugoligaško druščino vsaj doma začeti z nabiranjem točk. Lahko Korošci pred svojimi gledalci presenetijo Dolenjce?

Zadnje sobotno srečanje bo pravzaprav derbi kroga, saj bo lendavska Nafta pod reflektorji gostila Kalcer Radomlje. Gre za spopad tretje in peto uvrščene ekipe, ki ju na lestvici ločijo zgolj tri točke. Lendavčani prihajajo v novo zahtevno preizkušnjo po imenitni predstavi proti Gorici, kjer so v drugem polčasu z izjemno predstavo prišli do treh točk. Na drugi strani so Radomljani doma proti Bilju doživeli drugi zaporedni poraz, a med tednom so varovanci Oskarja Drobenta navdušili v pokalnem tekmovanju in remizirali proti Celju. Radomljani so pred srečanjem v Lendavi zagotovo pod večjim pritiskom, saj bi tretji zaporedni poraz zagotovo pustil negativen vliv na mlinarje. V tem krogu ne gre pričakovati, da bosta tako Gorica kot Koper kiksnila. Na drugi strani pa Lendavčani blestijo predvsem pred svojimi gledalci, in tudi tokrat bodo v domačem taboru naredili vse, da tri točke ostanejo doma. Ne glede na to, da tako Lendavčane kot Radomljane v prihodnjem tednu čakata še povratna pokalna obračunu, v tokratnem srečanju kalkulacij ni pričakovati. V lanski sezoni so se obakrat veselili Lendavčani, lahko tokrat Radomljani prekinejo »lendavski« urok?

Edini nedeljski obračun bo odigran na prekmurski ravnici, v katerem bodo Beltinčani gostili Brda. Beltinčani so v seriji dveh zaporednih porazov, ki si jo želijo čimprej prekiniti. Na drugi strani pa tudi Brici ne blestijo v zadnjih petih obračunih so osvojili le točko. Gre za obračun sosedov na lestvici, ki ju loči zgolj ena točka. Oboji kot že rečeno upajo, na prekinitev črne serije, v lanski sezoni so bili v Beltincih uspešnejši Brici, se bodo žuti tokrat oddolžili Primorcem za lanski domači poraz?

Razpored 15. kroga:

Petek; 25.10.2019

18.00; Koper; Koper : Jadran Dekani

Sobota; 26.10.2019

14.00; Ptuj; Drava Dakinda Ptuj : Fužinar Vzajemci

14.00; Dob; Roltek Dob : Rogaška

14.00; Brežice; Brežice Terme Čatež : Gorica

14.00; Dravograd; Koroška Dravograd : Krka

15.00; Bilje; Vitanest Bilje : Krško

18.00; Lendava; Nafta 1903 : Kalcer Radomlje

Nedelja; 27.10.2019

14.00; Beltinci; Beltinci Klima Tratnjek : Brda

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Uredništvo SNPortal.si
Naloži več novic iz 2. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Krško začelo priprave na svojo 17 drugoligaško sezono

Drugoligaški klubi so te dni pričeli s pripravami na novo sezono. V torek je začel s pripr…