Koprčani so odigrali prvo srečanje v 2 SNL pred domačo publiko, na Bonifiki se se zbrali številni ljubitelji nogometa. Nasproti so jim stali nogometaši Brd, ki so tik pred iztekom igralnega časa izenačili, končni izzid je bil 1:1.


Nogometaši Kopra so od prve minute krenili po prvo zmago v sezoni in tudi držali posest žoge, a v prvem polčasu niso uspeli zadeti. Domači so se sicer veselili zadetka v deseti minuti, vendar je bil zaradi igre z roko zadetek kapetana Ivice Guberca razveljavljen.  Gostje so poizkušali s protinapadi, enega bi lahko izkoristili v 16. minuti, a je Dawoud Dominik Jalinous meril ravno v vratarja Igorja Nenezića. Sedem minut kasneje je tudi Koper izvedel hitri napad, z roba kazenskega prostora je natančno meril Jaka Štromajer, odlično se je izkazal Denis Pintol in s skrajnimi napori preprečil zadetek domačih. Napadi Kopra so se vrstili do konca prvega dela, vendar sta mreži mirovali.

V nadaljevanju so Koprčani lovili vodilni zadetek in ga tudi dosegli v 57. minuti srečanja. Žoga je krožila okoli obrambnega prostora gostov, do žoge je na levi strani prišel Goran Galešić, ki je natančno meril v daljši vratarjev kot. Po doseženem zadetku so domači prepustili nadzor igre gostom, ki so s potrpežljivo igri prišli do točke. Tri minute pred koncem se je v kazenskem prostoru sam pred domačim vratarjem znašel Kris Jogan in neubranljivo meril v levi zgornji kot vratarja. Do konca srečanja so gostje poizkusili priti tudi do treh točk, a so bili ob zaključkih napadov premalo natančni.

FC Koper – NK Brda 1:1
600; Galešić 57’; Jogan 87’

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Uredništvo SNPortal.si
Naloži več novic iz 2. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Prva polovica sklepnega kroga

Četrti majski petek je rezerviran za štiri tekme zadnjega kroga druge lige. Prvak, ki se s…