Osrednje srečanje zaključnega kroga jesenskega dela v 2. slovenski nogometni ligi bo odigrano v Lendavi, kjer bo domača Nafta gostila vodilni Koper. Lendavčani, ki se trenutno nahajajo na četrtem mestu lestvice za vodilnim Koprom zaostajajo šest točk in nedvomno je želja gostiteljev, da v zadnjem jesenskem krogu vknjižijo tri točke s katerimi bi tako vložili kandidaturo za sam vrh lestvice. Lendavčani so pretekli vikend pričakovano vknjižili tri točke proti Dravogradu, medtem pa so Koprčani doma priznali premoč Gorici v derbiju kroga. Koprčani si nedvomno želijo v Lendavi priti do točk s katerimi bi prezimili na vrhu lestvice. Srečanje iz uvoda prvenstva so dobili Koprčani z 2:1, tokrat pa izrazitega favorita za tri točke ni. Nedvomno bo derbi na tribune lendavskega stadiona privabil lepo število gledalcev, kar bi lahko vsaj za odtenek preveseli tehnico na stran Prekmurcev.


Prvi zasledovalci Koprčanov nogometaši Gorice bodo jesenski del zaključili z domačim srečanjem proti ptujski Dravi. Goričani, ki so po zmagi nad Koprom pretekli vikend zagotovo še pridobili na samozavesti bodo tudi v srečanju proti Ptujčanom v vlogi favoritov. Gostje prihajajo na sever Primorske sicer optimistični, a ob enem si zagotovo želijo, da se jesenski del čimprej zaključi, saj imajo na svojem računu manj točk od želenih. Ptujčani pretekli vikend niso imeli obveznosti, zaradi razmočenega igrišča, želja pa je, da presenetijo favorizirane gostitelje. Uvodni obračun na Ptuju je pripadel Goričanom, tudi tokrat pa bi bilo pravzaprav veliko presenečenje če se zmage ne bi veselili varovanci Borivoje Lučića.

Tretjeuvrščeni Radomljani se za konec odpravljajo na prekmursko ravnico k Beltincem. Obe ekipi sta trenutno v dobri formi, žuti že štiri tekme zapored ne poznajo poraza, medtem ko so Radomljani že tri tekme zapored neporaženi. Beltinčani so se z dobrimi igrami v zadnjem obdobju zavihteli na dvanajsto mesto, nedvomno pa si v domačem taboru želijo, da bi uspeli proti favoriziranim gostom uspeli iztržiti vsaj točko. Radomljani si želijo prezimiti pri vrhu, ob ugodnem razpletu derbija v Lendavi bi se lahko povsem približali vrhu lestvice. Avgustovski derbi je zanesljivo pripadel mlinarjem, se lahko tokrat žuti oddolžijo mlinarjem?

Derbi začelja bo odigran v Brežicah, kjer prebujeni Brežičani gostijo zadnjeuvrščeni Dravograd. Brežičani so se v zadnjem obdobju izkazali, popravili vtis, za konec serije tekem brez poraza pa si v Posavju želijo treh točk proti Korošcem s katerimi bi bila zima bistveno mirnejša. Korošci se nahajajo v seriji dveh zaporednih porazov, v Brežicah pa seveda upajo, da ostanejo neporaženi, a bodo morali strniti vrste, ter za konec jeseni pokazati eno boljših predstav, v kolikor ne želijo Posavja poraženi. Avgustovsko srečanje je s kar 5:1 pripadlo Korošcem, kar bo nedvomno podžgalo Brežičane, da se oddolžijo za visok poraz.

V Novem mestu bo domača Krka za konec gostila Vitanest Bilje. Gre za spopad sedme in osme ekipe iz prvenstvene lestvice, ki ju loči zgolj na točka. Novomeščani so pretekli vikend z zmago proti Dobu prekinili niz dveh tekem brez poraza, medtem o so Biljenci v seriji dveh porazov. Oboji si želijo jesen zaključiti z pozitivnim rezultatom. Uvodni obračun se je na Primorskem končal brez zmagovalca, verjetno pa bi bili v obeh taborih pred srečanjem zadovoljni tudi tokrat z remijem.

Dekančani bodo dokaj uspešno jesen zaključili s srečanjem proti Krškemu. Dekančani že tri tekme zapored ne poznajo poraza, od tega so se v zadnjih treh srečanjih kar dvakrat veselili treh točk. Medtem pa Posavcem ne gre vse po načrtih, med tednom so v zaostalem srečanju ostali praznih rok doma proti ravenskemu Fužinarju. Uvodni obračun so zanesljivo s 3:0 dobili Krčani, tokrat pa nebi bilo presenečenje če bi tri točke ostale doma.

Ravenčani bodo jesenski del zaključili z domačo tekmo proti Rogaški. Ravenčani so se po zmagi nad Krškim zavihteli na peto mesto lestvice in si želijo jesenski del skleniti z novimi tremi točkami. Slatinčani na drugi strani komaj čakajo, da bo konec jesenskega dela, ki ga bodo sklenili povsem pri repu lestvice. Rogaška je uvodni medsebojni obračun dobila z 2:1, a po četrtem krogu so se razmerja moči močno spremenila. Korošci, ki so trenutno v izjemni formi so tokrat izraziti favoriti in vse razen treh točk Korošcev bi bilo pravzaprav izjemno presenečenje.

Edini nedeljski obračun bo odigran v Vipolžah, kjer bodo Brda gostila Roltek Dob. Na lestvici ima Dob enajst točk več od Brd in tudi tokrat bodo varovanci Nenada Toševskega vsaj v vlogi papirnatih favoritov. Brda so pretekli vikend ostala brez tekme na Ptuju, a Primorcem v zadnjem času ne gre v zadnjih štirih obračunih so osvojili zgolj eno točko. Dobljani so pretekli vikend prekinili dobro serijo s porazom proti novomeški Krki. Prvi medsebojni obračun se je končal z delitvijo točk. Kdo se bo veselil tokrat?

Razpored 19. kroga:

Sobota; 23.11.2019

13.30; Beltinci; Beltinci Klima Tratnjek : Kalcer Radomlje

13.30; Brežice; Brežice Terme Čatež : Koroška Dravograd

13.30; Nova Gorica; Gorica : Drava Dakinda Ptuj

13.30; Novo mesto; Krka : Vitanest Bilje

13.30; Dekani; Jadran Dekani : Krško

13.30; Ravne na Koroškem; Fužinar Vzajemci : Rogaška

17.00; Lendava; Nafta 1903 : Koper

Nedelja; 24.11.2019

13.30; Vipolže; Brda : Roltek Dob

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Uredništvo SNPortal.si
Naloži več novic iz 2. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Goričani podaljšali z napadalcem

Po tem, ko se pri Gorici pospešeno pripravljajo na povratek med slovensko elito, so se zač…