FotoV uvodni tekmi 20. kroga 2. slovenske nogometne lige sta se v najstarejšem slovenskem mestu na Ptuju pomerila domača Drava in lendavska Nafta.


Srečanji sta obe ekipi pričeli povsem pomladno in razigrano. Prvo priložnost za vodstvo so si na srečanju ustvarili gostje, ko je v 6. minuti, kapetan Mitja Novinić poskušal iz obrata, a je žoga zletela za las preko vrat.

V 23. minuti je kljub terenski pobudi gostov, gostiteljem uspelo povest. Najprej je po napaki obrambe Lendavčanov prišlo do kota Ptujčanov, ki ga je odlično izvedel kapetan domačih Anton Rogina, ki je v kazenskem prostoru našel Roka Zorka, strel Zorka je Florjan Raduha izbil, a je žogo prejel Nemanya Ivanov, ki je iz dobrih sedmih metrov neusmiljeno zatresel mrežo za vodstvo Drave.

V 40. minuti so Ptujčani povišali svoje vodstvo, ko je najprej po hitrem protinapadu Marko Marciuš pobegnil obrambi Lendavčanov, z lepo podajo na drugo strani podal v sredno kazenskega prostora, na drugi strani pa je Matevž Kukovec brez težav zatresel mrežo Raduhe, ter poskrbel za občutnejše vodstvo.

V 52. minuti so bili blizu povišanju vodstva Ptujčani, Anton Rogina je iz prostega strela ostro podal v kazenski prostor, najvišji v skoku je bil Mateo Branilović, a je žoga zletela preko vrat.

V 57. minuti so bili ponovno blizu povišanja vodstva Ptujčani, ko je še enkrat več odlično v kazenski prostor podal domači kapetan Anton Rogina, najvišji v skoku na oddaljeni vratnici je bil Tin Martić, gostujoči vratar Florjan Raduha pa je preprečil še tretji zadetek v svoji mreži.

V 63. minuti so si priložnost za znižanje ustvarili tudi Lendavčani, po podaji iz kota je bil pri strelu Dino Cvrtila, a je žoga zletela visoko preko gola Žana Hrastnika.

Že v naslednjem napadu so bili ponovno blizu zadetka Dravaši, po dolgi podaji Žana Hrastnika se je v priložnosti znašel Rok Zorko, a je bil Florjan Raduha zbran, ter ohranil mrežo nedotaknjeno.

Dobrih dvanajst minut pred iztekom rednega dela, so imeli Lendavčani imenitno priložnost za znižanje rezultata, ko je Bence Grabant prišel v imenitno priložnost a iz bližine po diagonalnem strelu streljal mimo vratnice.

V 82. minuti so ponovno poskušali gostje, Arpad Vaš je iz približno dvajsetih metrov odlično nameril iz prostega strela, a je Žan Hrastnik z imenitno obrambo preprečil zadetek gostov.

Lendavčani so po obeh priložnostih še bolj pritisnili proti vratom Ptujčanov, a so ti, brez večjih težav ohranili mrežo nedotaknjeno, ter se na koncu veselili zasluženih treh točk.

Dravaši so se z so se z deseto prvenstveno zmago na lestvici zavihteli na četrto mesto, prav pred lendavsko Nafto.  

Rezultat: 

NK Drava Dakinda Ptuj : NK Nafta 1903 2:0 (2:0)

500; Ivanov 23`, Kukovec 40`

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Uredništvo SNPortal.si
Naloži več novic iz 2. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Kdo bo naslednjo sezono igral v prvi ligi?

Medtem, ko je večina slovenskih nogometnih klubov pred dnevi že zaključila sezono, je pred…