Trinajsti krog 2. SNL se bo pričel z derbijem vodilnih ekip prvenstvene razpredelnice med Gorico in Kalcer Radomljami v novogoriškem športnem parku. Goričani so v izjemni seriji, saj v zadnjih petih tekmah vpisali prav toliko zmag. Pretekli vikend so se veselili treh točk po zadetku Luke Volariča v izteku srečanja v primorskem derbiju proti Brdom, tudi tokrat pa bo Luka Volarič eno izmed glavnih orožij domače čete v boju za tri točke proti mlinarjem. Radomljani prihajajo na sever Primorske kot vodilna ekipa lestvice, pred Goričani imajo točko prednosti, po treh zaporednih zmagah, so pretekli vikend doma remizirali v sosedskem derbiju proti Roltek Dobu. Oskar Drobne največ upov polaga v napadalni dvojec Sacha Varga in Anže Pišek, ki sta oba pri osmih zadetkih. Oboji seveda računajo na tri točke v derbiju, Goričani bi se s tremi zavihteli na vrh lestvice, medtem ko bi Radomljani ostali na vrhu lestvice. Pričakovati gre izjemno zanimiv prvenstveni obračun v katerem so možnosti pred začetnim žvižgom Nejca Kajtazovića popolnoma enake.


Prvi zasledovalci vodilnega dvojca nogometaši Kopra bodo na svoji Bonifiki gostili ekipo Rogaške. Koprčani, ki so edina ekipa, ki v dosedanjih dvanajstih prvenstvenih obračunih še ni doživela poraza so v dvoboju s Štajerci izraziti favoriti. Po dveh remijih so Koprčani nanizali dve zaporedni zmagi, sploh zadnja proti Krškemu v gosteh je bila še kako sladka. Slatinčani so ponovno v črni seriji, dveh zaporednih porazov, gostje sicer upajo na presenečenje, a že točka Slatinčanov na obali bi bila izjemno presenečenje.

V Dravogradu se obeta Koroški derbi, saj v goste prihajajo nogometaši ravenskega Fužinarja. Dravograjčani so pred derbijem le prekinili črni niz porazov z zmago proti Rogaški in seveda upajo, da bodo ob bučni podpori uspeli iztržiti pozitiven rezultat proti Ravenčanom. Na drugi strani Ravenčani ne poznajo poraza že tri tekme zapored, v zadnjih tednih se je prebudil Tadej Trdina, ki ob Žanu Medvedu skrbi za doseganje zadetkov. Omenjeni dvojec bo tudi v Dravogradu največje orožje gostujoče čete, ki si želi v Koroškem derbiju nove zmage s katero bi ostali v prvi polovici lestvice. Dravograjčani, kljub temu da so gostitelji, v srečanje odhajajo kot izzivalci, ki bodo skušali presenetiti favorizirane goste.  

Nogometaši lendavske Nafte se po porazu v dolenjski prestolnico ponovno vračajo pred svoje navijače, kjer bodo gostili ekipo Brd. Lendavčani, ki doma naravnost blestijo so proti Bricem tokrat v vlogi favoritov. Brici se trenutno nahajajo v seriji treh zaporednih porazov, prebudila pa jih ni niti zamenjava na trenerski klopi. Lendavčani, ki imajo v svojih vrstah drugega strelca lige, Jako Bizjaka, tako računajo na nov komplet treh točk s katerimi bi vsaj zadržali peto mesto in stik z vodilno četverico. Vse razen novih treh točk gostiteljev, bi nedvomno veljalo za veliko presenečenje.

Nogometaši Roltek Doba se vračajo pred svoje gledalce, kjer bodo gostili letošnje presenečenje sezone ekipo Vitanest Bilj. Dobljani so v zadnjem tednu imeli dvojne obveznosti, najprej so med vikendom osvojili veliko točko proti Radomljam v sosedskem derbiju, med tednom pa so morali priznati premoč Ptujčanom v zaostali tekmi. Na drugi strani Biljenci prihajajo na Dob s popotnico zanesljive domače zmage prav proti Ptujčanom med vikendom. Razlika na lestvici je bistveno nagnjena v korist Primorcev, ki so v dosedanjih dvanajstih krogih osvojili devet točk več kot Dobljani. Dobljani so sicer v zadnjih krogih prikazali nekaj všečnih predstav, a Primorci so več točk nabrali v gosteh, tako lahko pričakujemo izjemno zanimiv obračun v katerem izrazitega favorita ni.

Nogometaši novomeške Krke bodo še drugič zapored igrali na svojem Portovalu, kjer bodo gostili zadnjeuvrščene Brežice. Dolenjci so zadnji obračun doma dobili, ko so ugnali lendavsko Nafto, medtem ko Brežičani že štiri kroge zapored niso osvojili točk. Vloga favoritov je tokrat jasno na strani farmacevtov, ki bodo lovili še šesto prvenstveno zmago s katero bi zadržali sedmo mesto na lestvici. Trenutno se zdi, da bi bila že točka Brežičanov veliko presenečenje, a Posavci bodo morali pričeti nujno nabirati točke saj se razlika na lestvici iz kroga v krog povečuje.

Najzanimivejši nedeljski obračun bi moral biti odigran v najstarejšem slovenskem mestu, kjer bo ptujska Drava gostila ekipo Krškega. Ptujčani so poraz iz preteklega kroga proti Biljam že pozabili z zmago v zaostalem srečanju med tednom, ko so doma premagali Dob. Posavci prihajajo na Štajersko s popotnico domačega poraza, ki jim ga je prizadejal Koper. Posavci bodo skušali narediti vse, da pridejo na Ptuju do treh točk, s katerimi bi obdržali priključek do vodilne trojice na lestvici. Na drugi strani bi se Ptujčani z morebitno zmago in ob ugodnih razpletih na ostalih igriščih lahko zavihteli v prvo polovico lestvice, kar je nedvomno dober motiv, pred začetnim žvižgom.

V drugi nedeljski tekmi bodo Beltinčani gostili Jadran Dekane. Beltinčani, so v zadnjih treh tekmah osvojili pet točk, bodo proti Primorcem skušali nadaljevati pozitiven niz. Na drugi strani prihajajo Primorci na prekmursko ravnico z popotnico zmage proti Brežicam. Obe ekipi imata po dvanajstih krogih dokaj izenačen izplen, za točko so trenutno boljši žuti, ki se bodo z morebitno zmago skušali približati želenemu devetemu mestu na lestvici. Oboji imajo pred srečanjem seveda svoje načrte, a trenutno se zdi, da so žuti za odtenek v boljši formi kot Dekančani.

Razpored 13. kroga:

Sobota; 12.10.2019

14.00; Nova Gorica; Gorica : Kalcer Radomlje

15.30; Lendava; Nafta 1903 : Brda

15.30; Dravograd; Koroška Dravograd : Fužinar Vzajemci

15.30; Koper; Koper : Rogaška

15.30; Dob; Roltek Dob : Vitanest Bilje

15.30; Novo mesto; Krka : Brežice Terme Čatež

Nedelja; 13.10.2019

15.30; Beltinci; Beltinci Klima Tratnjek : Jadran Dekani

15.30; Ptuj; Drava Dakinda Ptuj : Krško

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Uredništvo SNPortal.si
Naloži več novic iz 2. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Mladi vezist iz Brežic v Lendavo

Nogometni klub Nafta 1903 je danes sporočil, da je njihovo moštvo okrepil napadalno usmerj…