Slovenijo ob koncu novembra čakata še dve kvalifikacijski za Svetovno prvenstvo. Danes teden se bodo pomerile z reprezentanco Estonije, štiri dni kasneje sledi še tekma z Grčijo, ki jo je Slovenija v teh kvalifikacijah že ugnala (1:4). Pred ponedeljkovim reprezentančnim zborom smo se pogovarjali s Kajo Korošec, mlado obetavno vezistko reprezentance Slovenije in igralko Pomurja. Dotaknili smo se reprezentance, kluba in njene prihodnosti.


Pričakovanja pred novembrskima tekmama.

”Z ekipo že nekaj časa dobro delamo in rezultati v kvalifikacijah so odraz tega. Na papirju sta pred nami dve tekmi, na katerih šteje le zmaga. S pravim pristopom in borbeno igro bomo odnesle 6 točk.”

Odlične predstave s Pomurjem, sledi korak naprej?

”Glede na to, da smo letos hitro izpadle iz pokala, je celotni fokus na ligi. Naslednje leto želimo spet igrati v kvalifikacijah za ligo prvakinj, zato je glavni cilj osvojitev lige. Da bi to dosegle brez izgubljene točke, bi bila pika na i. Bliža se prestopni rok, dogajanje v tem času je vedno pestro. Bomo videli kaj prinaša prihodnost.”

Za konec še napoved kvalifikacij, bo Sloveniji uspelo?

”Trenutno izhodišče je lepo in mislim, da je le vprašanje časa, kdaj nam bo uspelo. Jaz verjamem, da bo to že letos. Slovenija gre naprej!”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od M. Š.
Naloži več novic iz Reprezentanca

Dodaj odgovor

Poglejte še

Kadetska reprezentanca je dobila nasprotnike v kvalifikacijah za EP

Sodelovanje v kvalifikacijah za evropsko kadetsko prvenstvo prihodnje leto so si z uspešni…