Kvalifikacije za Evropsko prvenstvo 2020, Ljubljana 9.872 gledalcev


SLOVENIJA – SEVERNA MAKEDONIJA 1:1 (1:0)
Zajc 34’; Bardi 47’

Slovenija: Oblak, Struna, Krhin, Iličić, Kurtič, Šporar (Berić 71’), Zajc (Zahović 90’), Jokić, M. Mevlja, Stojanović, Verbič (Črnigoj 84’)
Severna Makedonija: Dimitrievski, Bejtulai, Musliu, Alioski, Pandev, Ristovski, Velkoski, Nikolov, Bardi, Elmas, Nestorovski

Slovenska nogometna reprezentanca je odigrala drugo kvalifikacijsko tekmo v Kvalifikacijah za Evropsko prvenstvo leta 2020, tokratni nasprotnik je bila reprezentanca Severne Makedonije. Po začetnem otipavanju je prvo resnejšo priložnost za zadetek zapravila slovenska izbrana vrsta. V osmi minuti se je sam pred gostujočim vratarjem Dimitrievskim znašel Andraž Šporar, vendar je gostujoči vratar z obrambo preprečil vodstvo Slovenije. V nadaljevanju srečanja je bilo čutiti precej napetosti, zato je nekaj dela imel tudi sodnik, ki je z opomini miril strasti. V 34. minuti srečanja je Slovenija kronala lepo izdelan napad. Po desni strani je proti gostujočim vratom zdrvel Šporar, ki pa je nesebično podal na drugo vratnico, kjer se je nahajal Miha Zajc in z natančnim strelom z glavo popeljal Slovenijo v vodstvo. Dve minuti pred iztekom igralnega časa je Slovenija lepo preigrala obrambo gostov, znova se je pred vrati Severne Makedonije znašel Šporar, vendar je tudi tokrat žogo poslal malce preko gola. Gostje so si najlepšo priložnost priigrali tik pred odhodom v slačilnice, a Janu Oblaku ni bilo potrebno posredovati, saj je žoga zletela preko vrat in ostalo je pri vodstvu Slovenije z 1:0.  

Le dve minuti po prihodu iz slačilnic so gostje izenačili, visoka podaja je presenetila obrambo Slovenije in gostje so po napadu z leve strani uspeli izenačiti izzid. V drugem polčasu je imela Slovenija lepše priložnosti za dosego zadetka, v deseti minuti nadaljevanja je z glavo poizkusil strelec Zajc, a je gostujoča obramba preprečila novo vodstvo Slovenije. Štiri minute kasneje je po desni strani prodrl Benjamin Verbič, ob zaključku napada pa je bil premalo natančen. Gostje so se zadovoljili s točko in prepustili vajeti igre domači izbrani vrsti. Oblak je moral posredovati v 76. minuti srečanja, nevaren poizkus gostov je rutinirano ustavil. Slovenija je do konca srečanja vršila pritisk, a je ostalo pri izzidu 1:1 in delitvi točk. Po dveh nastopih je Slovenija iztržila dve točki, medtem ko ima Severna Makedonija na kontu štiri točke.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Davor Mađerić
Naloži več novic iz Reprezentanca

Dodaj odgovor

Poglejte še

Vanja Drkušić že tretjič to pomlad izbran v enajsterico kroga

Konec januarja je kapetan Brava odšel iz kluba. Že domala vso jesen se je šušljalo, kam ga…