Po zadnji pripravljalni tekmi z Bolgarijo in prostem dnevu je slovenska nogometna reprezentanca začela s sklepnim delom priprav na prihajajoče evropsko prvenstvo. Ekipa se je zbrala v Nacionalnem nogometnem centru Brdo, kjer so opravili nov trening, osredotočen na nedeljsko tekmo z Dansko v Stuttgartu.


 

Jure Balkovec je pred ponedeljkovim treningom povedal: “Prosti dan sem izkoristil za čas z družino. Sedaj smo pridobili še tisto psihično energijo, da lahko gremo na polno v Nemčijo.” Dodal je, da vsi v ekipi čutijo vznemirjenje pred tem velikim tekmovanjem, ki bo za mnoge njihovo prvo. “Čutiti je tudi nekaj pozitivne treme, verjamem pa, da se bomo šele v Nemčiji zavedali vsega tega. Upam, da bomo to znali obrniti v svojo korist in da bo vsak od nas dal še tisti kanček več od sebe,” je optimistično zaključil Balkovec.

Sandi Lovrič, ki je imel pred prvenstvom težave s poškodbo, a je zdaj že povsem okreval, je razkril načrte za priprave: “Najprej nas čakata še dva treninga v Nacionalnem centru Brdo, nato pa odletimo v Nemčijo. Analizirati moramo zadnjo pripravljalno tekmo in spoznanja uporabiti na tekmi z Dansko. Mislim, da smo dobro fizično pripravljeni, tako da nam ostane le še piljenje taktičnih podrobnosti.

 

Slovenska reprezentanca bo v Nemčijo odpotovala v torek popoldan. Svoje priprave bodo nadaljevali v Wuppertalu, ki bo njihova baza med celotnim evropskim prvenstvom. Prva tekma Slovenije bo 16. junija ob 18:00, ko se bodo v Stuttgartu pomerili z Dansko, staro znanko iz kvalifikacij.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od K. S.
Naloži več novic iz Legionarji

Dodaj odgovor

Poglejte še

Kam naprej po Švici? Žan Celar na prepihu med Dinamom in Empolijem

V zadnjih mesecih so Slovenci postali ena najbolj vročih tem na klubski nogometni sceni. P…