Članska izbrana vrsta Slovenije v ponedeljek, 8. septembra, v Talinu, pričenja z misijo EURO 2016, ki ga bodo gostila francoska mesta. Selektor Srečko Katanec je na današnji novinarski konferenci razkril seznam reprezentantov, na kateri račun ob uvodnem dejanju kvalifikacij.


Potem ko je Marko Šuler včeraj tudi uradno sporočil, da končuje reprezentančno kariero, kar je v živo potrdil tudi po žrebu skupin Lige prvakov in dodal, da se je o tem odločil že pred časom, je Srečko Katanec iz tabora vijoličastih v izbrano vrsto vpoklical tri nogometaše. Aleš Mertelj je v zadnjem času stalni član zasedbe, znova je poleg tudi Mitja Viler, ki sicer še čaka na reprezentančni debi, prvič pa je bil vpoklican tudi Damjan Bohar. V izbrano vrsto se je znova vrnil tudi nemški Slovenec Dominic Maroh, ki bo skupaj z Mišom Brečkom v novi sezoni igral v elitni Bundesligi.

Začetek kvalifikacij pa bodo izpustili Andraž Kirm, ki še išče novi klub, poškodovani Martin Milec, poleg pa ni niti Reneja Krhina in Romana Bezjaka, saj je tokrat priložnost dobil Zlatan Ljubijankić, ki je na Japonskem v zadnjem času igral v dobri formi.

Foto: NZS
Foto: NZS
Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Reprezentanca
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Slovenke še nikoli tako visoko!

Slovenska ženska reprezentanca je že nekaj sezon v vzponu, kar nam nakazuje tudi lestvica …