Žensko reprezentanco v naslednjih dneh čaka zaključek kvalifikacij za svetovno prvenstvo, ki ga bo prihodnje leto gostila Kanada. V soboto, 13. septembra, se bodo pomerile s Hrvaško, nato pa štiri dni kasneje na domačem igrišču še s Slovaško. Tudi tokrat selektor Damir Rob v reprezentanco ni vpoklical izkušene Anje Milenkovič, so pa na spisku vnovič Evelina Kos, Vanja Šiljak in Manja Benak, ki se vrača po poškodbi.


V soboto, ob 15. uri, bo odigran še predzadnji krog kvalifikacijskega ciklusa, slovenska dekleta se bodo v Zagrebu, na stadionu Lučka, pomerili s Hrvaticami. Zadnjo kvalifikacijsko tekmo pa bomo lahko 17. septembra, ob 16:30, spremljali v Dravogradu. Reprezentantke se bodo pred zaključkom kvalifikacij zbrale jutri, Damir Rob, selektor slovenske ženske reprezentance, pa tudi tokrat ni vpoklical Anje Milenkovič, dolgoletne članice izbrane vrste. Sklepamo lahko le iz spletne strani krovne organizacije, kjer je selektor pojasnil, da se bo postopoma uvajala menjava generacije.  Poleg Anje v reprezentanci ne bo Dominike Čonč, katero si je selektor Rob močno želel videti na spisku, a na žalost ni prejela dovoljena za prihod. Prav tako pa v reprezentanci ne bo tudi druge “Američanke” Pamele Begić. Za razliko od prejšnje kvalifikacijske tekme proti Irski, sta tokrat vnovič na spisku obrambni igralki Zala Gomboc in Manja Benak, ki se v reprezentanco vrača po poškodbi. Selektor Rob pa je tokrat ponudil priložnost tudi igralki Velesovega, Luciji Kos, ki se najbolje znajde pri kreaciji napada. Iz domačega prvenstva so najbolj zastopane igralke Pomurja, gre že za standardne igralke članske zasedbe, ki pa jih velja še enkrat omeniti. To so Mateja Zver, Andreja Nikl, Manja Rogan in Tjaša Tibaut. Iz Radomelj prihaja Barbara Kralj, Maruša Sevšek in že omenjena Zala Gomboc pa sta članici velenjskega Rudarja, iz Velesovega pa je ob omenjeni Luciji Kos vabilo prejela še Vanja Šiljak. Legionarke, ki nastopajo v Avstriji, so že v polnem tekmovalnem ritmu, saj so s tekmovanjem začele že avgusta, težje noge pa bosta verjetno imeli Kaja Jerina in Kristina Erman, ki sta v poletnem prestopnem roku prestopili k ekipama Pink Sport Time oziroma Riviera di Romagna.

Slovenke pred zaključkom kvalifikacijskega ciklusa zasedajo zadnje mesto skupine 1. Edino zmago so Slovenke dosegle že v uvodnem krogu proti Slovakinjam, ko so bile boljše z 1:3. Na žalost so Slovenke imele kar precej smole in v tem kvalifikacijskem ciklusu kar nekajkrat zadele okvir vrat, podobno se je nazadnje godilo tudi na Irskem. Zagotovo pa bi lahko za najslabšo tekmo označili obračun proti Hrvaški. Na Ptuju so Hrvatice pritisnile in v prvih dvajsetih minutah zabile kar tri zadetke, kar je zadostovalo, da so domov odnesle vse tri točke. Tokrat je selektor Rob tudi previdnejši pri svojih napovedih, kar je povedal tudi za spletno stran NZS. Slovenke bi se lahko z dvema zmagama prebile celo na četrto mesto skupine 1, saj je razlika med četrtouvrščeno Hrvaško, petouvrščeno Slovaško in šestouvrščeno Slovenijo vsega dve točki.

Verjetno še danes boli poraz s Hrvaško, zato se bodo naše reprezentantke želele maščevati na njihovem igrišču, a bo za kaj takšnega potrebna večja zbranost tako v defenzivnih, kot tudi v ofenzivnih nalogah. Naša najboljša strelka ostaja še zmeraj Kaja Jerina, ki je v tem kvalifikacijskem ciklusu zabila dva zadetka. Dejstvo je, da sta oba prihajajoča tekmeca premagljiva, kar so dekleta v preteklosti tudi že dokazala. Upajmo le, da bo tokrat sreča na njihovi strani…

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od M. K.
Naloži več novic iz Reprezentanca
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Brez golov na tekmi Slovenije in Grčije

Slovenska ženska reprezentanca je danes v novogoriškem Športnem parku odigrala še drugo te…