Kadetski izbrani vrsti Slovenije se je uspelo prebiti v elitni krog kvalifikacij za preboj na evropsko prvenstvo 2015, ki ga bo gostila Bolgarija. V zadnjem krogu so izbranci selektorja Igorja Benedejčiča remizirali s Severno Irsko, kar je bilo dovolj za drugo mesto in napredovanje.


Obračun v Radencih, kamor je bilo srečanje prestavljeno iz Lendave, kjer zaradi nedavnega deževja igrišče še ne dovoljuje nogometa, se je končal brez zadetkov. pričakovano pa so bili aktivnejši Severni Irci, ki so za preboj na drugo mesto in napredovanje potrebovali zmago. Ti so namreč proti vratom Vodiška poslali kar štirinajst žog, a le tri v okvir vrat. Vodišek se je izkazal v 21. minuti, ko je z lepim posredovanjem po strelu Sheaja Conatyja žogo odbil v kot. Tudi naši so ob koncu polčasa nevarno zapretili, a so Severni Irci poizkus Cvjetičanina blokirali. Tudi v nadaljevanju srečanja zadetkov ni bilo, Slovenci pa bi lahko tudi povedli, a dobrih deset minut pred koncem Valenčič po podaji Mlakarja ni uspel premagati vratarja Hazarda. Nasprotnik je še zadnjič zapretil v izdihljajih srečanja, v tretji minuti sodniškega dodatka, ko se je po strelu Mckeeja znova izkazal Vodišek.

Slovenci so se s štirimi točkami ob prvouvrščenih Portugalcih uvrstili v elitni krog kvalifikacij, ki bo na sporedu spomladi prihodnje leto, na evropsko prvenstvo, na katerem bo prvič tekmovalo kar šestnajst moštev, pa se uvrstijo zmagovalci tekem. Žreb parov bo 3. decembra, v švicarskem Nyonu.

SEVERNA IRSKA U17 0:0 SLOVENIJA U17
Severna Irska: Hazard, N. Kerr, King, Hamill, McKee, Conaty, McKendry, M. Kerr, Jallow (56′ Fisher), Rooney (78′ Crowe), Gordon.
Slovenija: Vodišek, Čoralič, Rom, Ogrinec, Pišek, Cvjetičanin, Valenčič, Žižek (55′ Hrovat), Mlakar, Elšnik (68′ Kene), Petrovič.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Reprezentanca
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Brez golov na tekmi Slovenije in Grčije

Slovenska ženska reprezentanca je danes v novogoriškem Športnem parku odigrala še drugo te…