Andres Vombergar je v poznih novembrskih dnevih zelo zaposlen, a se 28-letnik novim izzivom naproti bržčas podaja z nasmeškom na obrazu.

Potem, ko je pred dnevi uspešno debitiral za slovensko reprezentanco v Cluju, igral je celoten drugi polčas in Sloveniji pomagal do prestižne zmage nad Romuni, je priljubljeni “Vombi” tokrat oddelal še obveznost, ki je bolj protokolarne narave.

Član San Lorenza je obiskal prostore Urada Vlade RS za Slovence v zamejstvu in po svetu, kjer se je v družbi zaposlenih spominjal svojeta otroštva v rodni Argentini ter kako ga je življenska pot privedla do kariere profesionalnega nogometaša oziroma trenutka, v katerem se je znašel danes. Skupnost argentinskih Slovencev je z okrog 30 tisoč pripadniki ena večjih in bolj aktivnih skupin zamejcev ter na južni polobli aktivno deluje pri ohranjanju slovenskega jezika, kulture in dediščine. Njen aktivni član je že od mlajših let tudi Vombergar. V Buenos Airesu rojeni napadalec je ob tej priložnosti Uradu podaril podpisan dres.


Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od R. Š.
Naloži več novic iz Legionarji

Dodaj odgovor

Poglejte še

Vučkić blizu odhoda iz Rijeke

Nogometaši Rijeke so začeli s pripravami na spomladanski del sezone, ki se bo pri naših ju…