Svet za radiofuzijo je v sodelovanju z ministrstvom za šport, Olimpijskim komitejem Slovenije, nacionalnim svetom za kulturo, Agencijo za komunikacijska omrežja in storitve RS (Akos) in Medijsko zbornico potrdil, da bodo pomembnejši športni dogodki po novem morali biti dostopni večini gledalcev televizijskih prenosov.


Kot poroča STA bodo morali biti dogodki kot so olimpijske igre, tekme slovenske reprezentance v ekipnih športih, kvalifikacijske tekme, tekme svetovnega pokala v alpskih in nordijskih smučarskih disciplinah, biatlonu, deskanju in smučarskem krosu, svetovna in evropska prvenstva v atletiki in plavanju, svetovna prvenstva v gimnastiki, kolesarjenju in umetnostnem drsanju, kolesarski dirki Tour de France in Dirka po Sloveniji, svetovna in evropska prvenstva ter tekme svetovnega pokala v slalomu na divjih vodah, svetovna prvenstva in svetovni pokal v športnem plezanju, na voljo vsaj 75% televizijskega občinstva.

Sem spadajo še finala državnega prvenstva in pokala v ekipnih športih, izjema je nogomet, kjer bodo nove direktive veljale zgolj za prenos finala pokala.

Kot piše STA bodo prenosi najpomembnejših športnih dogodkov tako pripadli RTV Slovenija ali drugim komercialnim programom, ki pa morajo dosegati 75%

V zadnjem času je kar nekaj športnih dogodkov doseglo premajhno število TV občinstva, npr. prenos kvalifikacij za svetovno prvenstvo v košarki, ko je igrala slovenska reprezentanca, si je bilo moč ogledati na Sportklubu. Sportklub si je v preteklosti zagotovil že kar nekaj pravic za športne prenose pomembnih dogodkov, ki pa so po izračunih Akosa na voljo le 31% Slovencem!

Izdajatelj Sportkluba je sicer družba United Media, ki programi Sportkluba pa so trenutno na voljo zgolj naročnikom operaterja Telemach.

Glede na določen novi seznam s strani vlade je Akos na sedež družbe United Media že poslal obvestilo na sedež družbe, ki bo tako nekatere pomembne prenose zajete na seznamu morala predati drugi TV hiši, ali zagotoviti vsaj 75% doseg. Trenutno je znano, da se je United Media julija sestal z nekaterimi preostalimi operaterji, a zaenkrat ni prišlo do nobenega dogovora.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Timotej Prosenc
  • Kek: Čestitke fantom

    Slovenija še ostaja živa in ima sedaj pred torkovo tekmo na Švedskem vse niti v svojih rok…
  • Bijol: ”Fuzbal” ti ponavadi vrne

    Slovenija je včeraj s fantastično predstavo pred polnimi Stožicami premagala reprezentanco…
  • Slovenci visoko premagali Moldavce

    Po stari celini te dni potekajo kvalifikacijski turnirji reprezentanc do 19. leta starosti…
Naloži več novic iz Reprezentanca

Dodaj odgovor

Poglejte še

Kek: Čestitke fantom

Slovenija še ostaja živa in ima sedaj pred torkovo tekmo na Švedskem vse niti v svojih rok…