Danes sta se v kvalifikacijski skupini 2 pomerili reprezentanci Slovenije in Andore. Naša mladinska reprezentanca je pod novim selektorjem Robertom Englarom zabeležila visoko zmago in upravičila vlogo favorita.


V Ajdovščini, na lepo pripravljeni zelenici, sta danes ob 17. uri pomerili moči reprezentanci do devetnajst let  Slovenije in Andore. Pred tekmo je vloga favorita tekme pripadla naši mladinski reprezentanci. Fantje so v prvem polčasu popolnoma upravičili sloves, imeli priložnosti, tudi dvakrat zatresli okvir vrat, a se le enkrat veselili zadetka. V drugem polčasu pa so odigrali nekoliko bolj zbrano, pletli mrežo okoli vrat Andore in v 55. minuti zabili drugi zadetek. Po drugem danem zadetku so zaigrali bolj sproščeno, zabili še tri zadetke in postavili končni rezultat 5:0.

SLOVENIJA 5 : 0 ANDORA
Strelci: Vučkič (18′), Bratanovič (55′), Stojanovič (60′), Lotrič (81′ in 88′)

Slovenija: Jug, Stojanovič, Mitrovič, Krajnc, Janža (Balkovec 81′), Vrhovec, Benedičič (Kapun 61′), Lotrič, Vučkič, Vancaš Požeg (Majer 70′), Bratanovič.
Andora: Rodriguez, San Nicolas, Vieira, Ferre, Bertran, Eric Rodriguez (Ferreira 64′), Prat (Bueno 54′), Alves (Crespo 78′), Triquell, Rubio, Gomes.

Naši mladinci so tekmo pričeli zelo obetavno. S pritiskom na zadnjo linijo Andore so prisilili gostujoče igralce do napačnih podaj. Že v tretji minuti si je Bratanovič priigral priložnost, streljal, a premalo natančno. Le dve minuti kasneje je danes odlično razpoloženi Erik Janža prodrl po levi strani in podal močan predložek v kazenski prostor, kjer je žogo za las zgrešil Bratanovič. Varovanci selektorja Roberta Englara so nadzirali celotni potek tekme, pritiskali, a žoga nikakor ni uspela najti poti v mrežo Andore. V 12. minuti je Mitja Lotrič priboril žogo, prodrl po levi strani in priboril kot. Po lepi podaji iz kota je Luka Krajnc udaril z glavo, a je gostujoči vratar žogo izbil le do Vučkiča, a je obramba Andore žogo žal izbila iz golove črte. Priložnost za gol je prišla v 18. minuti tekme, ko so naši nogometaši odigrali hitro igro kratkih podaj. Mitja Lotrič je v kazenskem prostoru odlično zaposlil Harisa Vučkiča, kateremu ni bilo težko zadeti za vodstvo Slovenije z 1:0. V 24. minuti je do odbite žoge prišel Erik Janža in z odlično diagonalno podajo našel Harisa Vučkiča. Po nekaj zapletih v kazenskem prostoru je tudi Haris prišel do strela, a streljal mimo vrat. V 25. minuti srečanja jo je huje skupil Žan Benedičič, član Milana, ki je v letošnji sezoni posojen v angleški Leeds United. Do 38. minute se na zelenici stadiona v Ajdovščini ni veliko dogajalo. V omenjeni minuti pa je do strela prišel Janža, član Domžal, ki je z močnim strelom stresel okvir andorskih vrat. Le tri minute kasneje je ponovno odlično prodrl Janža, ki je odlično podal žogo v samo osrčje kazenskega prostora. Gostujoči vratar je žogo povsem zgrešil, obramba Andore pa je žogo odbila le do Lotriča, ki je prišel do strela, a je vratar Rodriguez odlično posredoval. V prvi minuti podaljška je na robu kazenskega prostora žogo prejel Haris Vučkič in s prefinjenim strelom zadel okvir vrat. Gostujoči vratar je ob strelu le obstal. V naslednjem trenutku pa grob prekršek Gomesa, kateremu je sodnik pokazal rdeči karton.

Drugi polčas ni prinesel nobenih sprememb v sami igri.  Slovenci so še naprej oblegali vrata Andore, a so si tudi gostje priigrali resno priložnost za zadetek. V 51. minuti je Vancaš Požeg odlično odigral dvojno podajo, ki jo je prejel v sam kazenski prostor, prišel do strela, a za las zgrešil vrata Rodrigueza. Le štiri minute kasneje pa zadetek. Po hitrem protinapadu Mitje Lotriča, je Vancaš Požeg ponovno prejel globinsko podajo. Povlekel je nekoliko v desno stran kjer je s prefinjenim predložkom na drugi vratnici našel osamljenega Elvisa Bratanoviča. Bratanovič je z glavo zadel za vodstvo Slovenije z 2:0. Po drugem zadetku, se je Sloveniji odprlo. V 60. minuti smo bili vnovič priča odlični kombinaciji Stojanoviča in Vancaš Požega. Stojanovič je prodrl po desni v samo osrčje kazenskega prostora, se odločil za strel v prvi vratarjev kot in zadel za 3:0. Le tri minute kasneje je Nemanja Mitrovič naredil prekršek nad Alvesom in zato prejel rumeni karton. Prekršek na robu kazenskega prostora je izvedel Ferre, ki je s kratko podajo našel Vieiro. Vieira je streljal, a dobro postavljeni Jug ni imel večjega dela. V 70. minuti je sledil prekršek za Slovenijo, prosti udarec je izvedel Haris Vučkič. Kar štirje slovenski igralci so se znašli sami pred andorskimi vrati, a je Bratanovič z glavo zgrešil. Sedem minut kasneje vnovič prekršek gostujočih igralcev. Tokrat je predložek izvedel Blaž Vrhovec, ki je odlično našel Nemanjo Mitroviča. Slednji je žogo udaril z glavo, a je bil Rodriguez  na mestu. V zadnjih desetih minutah pa je do priložnosti prišel današnji slavljenec, Mitja Lotrič. V 81. minuti je z natančnim in močnim udarcem zabil za 4:0. V 88. minuti pa po lepi podaji Stojanoviča iz desne strani zabil za končnih 5:0.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od M. K.
Naloži več novic iz Reprezentanca
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Slovenke z visoko zmago nad južnimi sosedami

Slovenska ženska reprezentanca je sezono zaključila z visoko zmago nad Hrvaticami. Na prij…