Danes sta se v kvalifikacijski skupini 2 pomerili reprezentanci Slovenije in Andore. Naša mladinska reprezentanca je pod novim selektorjem Robertom Englarom zabeležila visoko zmago in upravičila vlogo favorita.


V Ajdovščini, na lepo pripravljeni zelenici, sta danes ob 17. uri pomerili moči reprezentanci do devetnajst let  Slovenije in Andore. Pred tekmo je vloga favorita tekme pripadla naši mladinski reprezentanci. Fantje so v prvem polčasu popolnoma upravičili sloves, imeli priložnosti, tudi dvakrat zatresli okvir vrat, a se le enkrat veselili zadetka. V drugem polčasu pa so odigrali nekoliko bolj zbrano, pletli mrežo okoli vrat Andore in v 55. minuti zabili drugi zadetek. Po drugem danem zadetku so zaigrali bolj sproščeno, zabili še tri zadetke in postavili končni rezultat 5:0.

SLOVENIJA 5 : 0 ANDORA
Strelci: Vučkič (18′), Bratanovič (55′), Stojanovič (60′), Lotrič (81′ in 88′)

Slovenija: Jug, Stojanovič, Mitrovič, Krajnc, Janža (Balkovec 81′), Vrhovec, Benedičič (Kapun 61′), Lotrič, Vučkič, Vancaš Požeg (Majer 70′), Bratanovič.
Andora: Rodriguez, San Nicolas, Vieira, Ferre, Bertran, Eric Rodriguez (Ferreira 64′), Prat (Bueno 54′), Alves (Crespo 78′), Triquell, Rubio, Gomes.

Naši mladinci so tekmo pričeli zelo obetavno. S pritiskom na zadnjo linijo Andore so prisilili gostujoče igralce do napačnih podaj. Že v tretji minuti si je Bratanovič priigral priložnost, streljal, a premalo natančno. Le dve minuti kasneje je danes odlično razpoloženi Erik Janža prodrl po levi strani in podal močan predložek v kazenski prostor, kjer je žogo za las zgrešil Bratanovič. Varovanci selektorja Roberta Englara so nadzirali celotni potek tekme, pritiskali, a žoga nikakor ni uspela najti poti v mrežo Andore. V 12. minuti je Mitja Lotrič priboril žogo, prodrl po levi strani in priboril kot. Po lepi podaji iz kota je Luka Krajnc udaril z glavo, a je gostujoči vratar žogo izbil le do Vučkiča, a je obramba Andore žogo žal izbila iz golove črte. Priložnost za gol je prišla v 18. minuti tekme, ko so naši nogometaši odigrali hitro igro kratkih podaj. Mitja Lotrič je v kazenskem prostoru odlično zaposlil Harisa Vučkiča, kateremu ni bilo težko zadeti za vodstvo Slovenije z 1:0. V 24. minuti je do odbite žoge prišel Erik Janža in z odlično diagonalno podajo našel Harisa Vučkiča. Po nekaj zapletih v kazenskem prostoru je tudi Haris prišel do strela, a streljal mimo vrat. V 25. minuti srečanja jo je huje skupil Žan Benedičič, član Milana, ki je v letošnji sezoni posojen v angleški Leeds United. Do 38. minute se na zelenici stadiona v Ajdovščini ni veliko dogajalo. V omenjeni minuti pa je do strela prišel Janža, član Domžal, ki je z močnim strelom stresel okvir andorskih vrat. Le tri minute kasneje je ponovno odlično prodrl Janža, ki je odlično podal žogo v samo osrčje kazenskega prostora. Gostujoči vratar je žogo povsem zgrešil, obramba Andore pa je žogo odbila le do Lotriča, ki je prišel do strela, a je vratar Rodriguez odlično posredoval. V prvi minuti podaljška je na robu kazenskega prostora žogo prejel Haris Vučkič in s prefinjenim strelom zadel okvir vrat. Gostujoči vratar je ob strelu le obstal. V naslednjem trenutku pa grob prekršek Gomesa, kateremu je sodnik pokazal rdeči karton.

Drugi polčas ni prinesel nobenih sprememb v sami igri.  Slovenci so še naprej oblegali vrata Andore, a so si tudi gostje priigrali resno priložnost za zadetek. V 51. minuti je Vancaš Požeg odlično odigral dvojno podajo, ki jo je prejel v sam kazenski prostor, prišel do strela, a za las zgrešil vrata Rodrigueza. Le štiri minute kasneje pa zadetek. Po hitrem protinapadu Mitje Lotriča, je Vancaš Požeg ponovno prejel globinsko podajo. Povlekel je nekoliko v desno stran kjer je s prefinjenim predložkom na drugi vratnici našel osamljenega Elvisa Bratanoviča. Bratanovič je z glavo zadel za vodstvo Slovenije z 2:0. Po drugem zadetku, se je Sloveniji odprlo. V 60. minuti smo bili vnovič priča odlični kombinaciji Stojanoviča in Vancaš Požega. Stojanovič je prodrl po desni v samo osrčje kazenskega prostora, se odločil za strel v prvi vratarjev kot in zadel za 3:0. Le tri minute kasneje je Nemanja Mitrovič naredil prekršek nad Alvesom in zato prejel rumeni karton. Prekršek na robu kazenskega prostora je izvedel Ferre, ki je s kratko podajo našel Vieiro. Vieira je streljal, a dobro postavljeni Jug ni imel večjega dela. V 70. minuti je sledil prekršek za Slovenijo, prosti udarec je izvedel Haris Vučkič. Kar štirje slovenski igralci so se znašli sami pred andorskimi vrati, a je Bratanovič z glavo zgrešil. Sedem minut kasneje vnovič prekršek gostujočih igralcev. Tokrat je predložek izvedel Blaž Vrhovec, ki je odlično našel Nemanjo Mitroviča. Slednji je žogo udaril z glavo, a je bil Rodriguez  na mestu. V zadnjih desetih minutah pa je do priložnosti prišel današnji slavljenec, Mitja Lotrič. V 81. minuti je z natančnim in močnim udarcem zabil za 4:0. V 88. minuti pa po lepi podaji Stojanoviča iz desne strani zabil za končnih 5:0.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od M. K.
Naloži več novic iz Reprezentanca
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Brez golov na tekmi Slovenije in Grčije

Slovenska ženska reprezentanca je danes v novogoriškem Športnem parku odigrala še drugo te…