Pisalo se je leto 1999, slovenska reprezentanca pa je v dodatnih kvalifikacijah naskakovala zgodovinsko uvrstitev na evropsko prvenstvo. Nasproti so nam stali favorizirani Ukrajinci, na čelu z Andrejem Ševčenkom. Po začetnem vodstvu Ukrajincev, ki ga je zrežiral prav Ševčenko, je izid na začetku drugega polčasa izenačil Zlatko Zahović. Naši so v nadaljevanju na legendarnem, takrat že dodobra dotrajanem, stadionu za Bežigradom iskali zmago in prinesel jo je Katančev as iz rokava, rezervist Mile Ačimović, ki je v igro vstopil ob polčasu. Ukrajinski vratar je po nepotrebnem zataval daleč od svojih vrat, žoga je prišla do Ačimovića, ki je sprožil kar s sredine igrišča in žoga je na presenečenje vseh zletela v mrežo.

Gol Ačimovića je bil le začetek ene lepših zgodb slovenskega nogometa, ki jo zelo uspešno nekaj dni kasneje nadaljeval Miran Pavlin na zasneženem stadionu v Kijevu.

Še zadetek Iličića:

 

13. november 1999
Slovenija – Ukrajina 2:1
(0:1)

Zahović 53., Ačimović 84., Ševčenko 33.
Slovenija: Dabanovič, Karič, Rudonja, Milanič (od 74. Osterc), Milinovič, Knavs, Novak, Čeh, Udovič (od 46. Ačimovič), Zahovič, Pavlin.
Ukrajina: Šovkovski, Parfjonov, Gusin, Golovko, Vaščuk, Dmitrulin, Kandarov (od 56. Kardaš), Popov, Kosovski, Ševčenko, Rebrov.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od V.U.
Naloži več novic iz Reprezentanca

Dodaj odgovor

Poglejte še

NA DANAŠNJI DAN: Veliki hattrick Glihe sredi Splita

Na današnji dan leta 1997 je sredi Splita na obračunu proti Hrvaški hattrick za Slovenijo …