Varovance Matjaža Keka v oktobrskem sklopu kvalifikacij za uvrstitev na svetovno prvenstvo čakata dve tekmi. Najprej se bo Slovenija pomerila z Malto, tekma bo odigrana vgosteh, nato pa v Ljudskem vrtu sledi dvoboj z Rusijo.


Reprezentanci se je znova pridružil nogometaš kijevskega Dinama, Benjamin Verbič: ”Za mano je najtežje obdobje predvsem zaradi tega, ker običajno po poškodbi veš, koliko časa boš odsoten, pri meni pa se je to vleklo, ko sem se vrnil, pa spet poškodoval in tako naprej. Psihološko je bilo težko. Najprej moramo pogledati vsak sebe. Pokazati moramo karakter, tudi na igrišču. Malte ne gre podcenjevati, saj je že vzela točke v naši skupini, tako da bo zagotovo zahtevna tekma. Potem pa sledi še Rusija. Zagotovo bo treba igrati agresivneje, odločneje. Dihati moramo kot eno, saj le tako lahko Slovenija naredi kakšen uspeh.”

Spomnil se je tudi dvoboja s sosednjo Hrvaško in napoedal: “Neposredno nisem bil vpleten, bil pa sem največji navijač. Bilo je veliko svetlih točk, potem pa se je na žalost zgodila Hrvaška. Tudi meni je bilo težko, kot da bi sam tekmo izgubil. A zdaj sem se vrnil nastrojen, da dokažem, da lahko igram. dal bom vse od sebe, da pomagam reprezentanci.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Davor Mađerić
Naloži več novic iz Reprezentanca

Dodaj odgovor

Poglejte še

Reprezentantke so javno povedale kaj si mislijo o odnosu NZS

Po tem, ko so iz Nizozemske nogometne zveze sporočili, da bodo bonuse od 1. julija 2022 en…