Nogometna reprezentanca Slovenije do 17 let je odigrala prvo od dveh načrtovanih pripravljalnih srečanj z vrstniki iz Bosne in Hercegovine.


Tradicionalno bi se morala tekma odigrati v Ajdovščini, vendar je zaradi slabih vremenskih razmer le ta prestavljeno v Viplože. Prvo medsebojno srečanje se je končalo brez zmagovalca in tudi brez zadetkov.

Kljub težkim razmeram so varovanci Agrona Šalje kontrolirali igro: »Za nami je zahtevna tekma s kakovostno reprezentanco Bosne in Hercegovine. Pogoji za igro so bili zahtevni. Prvi polčas je ponudil izrazito priložnost Bosne in Hercegovine. Prevladovali smo v posesti žoge, medtem ko so bili gostje v prvi polovici tekme nekoliko konkretnejši. V drugem polčasu smo popravili nekaj stvari v fazi napada. Igrali smo bolj direktno in bili nevarnejši. Bili smo boljši nasprotnik, ustvarili smo si štiri dobre priložnosti, a nismo zadeli in rezultat se ni spremenil. Tekma je bila zelo dobrodošla za pripravo na elitni del kvalifikacij, ko nas prav tako čakajo kakovostni in agresivni tekmeci,«se je selektor ob koncu obrnil k elitnemu krogu kvalifikacij za evropsko prvenstvo, katere bo gostila Madžarska.

Slovenija U17 0:0 Bosna in Hercegovina U17

Slovenija: Gril, Kocar, Burin, Matko, Maher, Mutavčić, Svetlin, Simić (62. Repas), Urbančič, Pečar, Kukovec (62. Pucihar)

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Davor Mađerić
Naloži več novic iz Reprezentanca

Dodaj odgovor

Poglejte še

Vanja Drkušić že tretjič to pomlad izbran v enajsterico kroga

Konec januarja je kapetan Brava odšel iz kluba. Že domala vso jesen se je šušljalo, kam ga…