Varovanci Matjaža Keka bodo jutri v Stožicah odigrali drugo tekmo Skupine G Kvalifikacij za Evropsko prvenstvo leta 2020. Po remiju z izbrano vrsto Izraela, bodo nasproti stali nogometaši Severne Makedonije, ki so v četrtek premagali Latvijo s 3:1.

S pristopom v Haifi, kjer je Slovenija imela lepo priložnost za osvojitev treh točk, je zadovoljen tako selektor kot tudi reprezentatntje sami. Kljub “zgolj” osvojeni točki na težkem gostovanju, celotno reprezentanco navdihuje pozitivna energija, ki bi lahko v Stožicah prinesla prvo zmago v kvalifikacijah. Tokratni nasprotnik je kvalifikacije odprl z zmago, z dvema zadetkoma je k temu pripomogel Elif Elmas, soigralec našege reprezentanta Mihe Zajca.   

Selektor Kek se zaveda kakovosti nasprotnika in opozarja, da bo tokratna naloga morda tudi nekoliko težja: ”Makedonci bodo po zmagi prišli samozavestni, imajo dobro serijo tekem za sabo, fenomenalne posameznike, predvsem spredaj. Nekatere pa tudi poznam, Stefana Ristovskega, Krsteja Velkoskega, ker sem ju treniral. Prepričani bodite, da nas čaka težka tekma. Predvsem moramo razmišljati o sebi in o tem, kako čim prej priti do prepoznavne igre in tega, da izkoristimo individualno kakovost, dokler ne ustvarimo ekipe.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Davor Mađerić
  • Slovenija na lestvici Fife nazadovala

    Na najnovejši lestvici mednarodne nogometne zveze FIFA je slovenska izbrana vrsta nazadova…
  • Remi v Lendavi

    Slovenska noometna izbrana vrsta do 21 let je tokrat v Lendavi odigrala prijateljsko sreča…
  • Visoka zmaga Slovenije v Rigi

    Slovenska nogometna reprezentanca je na četrti tekmi kvalifikacij za evropsko prvenstvo 20…
Naloži več novic iz Reprezentanca

Dodaj odgovor

Poglejte še

Slovenija na lestvici Fife nazadovala

Na najnovejši lestvici mednarodne nogometne zveze FIFA je slovenska izbrana vrsta nazadova…