Varovanci Matjaža Keka bodo jutri v Stožicah odigrali drugo tekmo Skupine G Kvalifikacij za Evropsko prvenstvo leta 2020. Po remiju z izbrano vrsto Izraela, bodo nasproti stali nogometaši Severne Makedonije, ki so v četrtek premagali Latvijo s 3:1.


S pristopom v Haifi, kjer je Slovenija imela lepo priložnost za osvojitev treh točk, je zadovoljen tako selektor kot tudi reprezentatntje sami. Kljub “zgolj” osvojeni točki na težkem gostovanju, celotno reprezentanco navdihuje pozitivna energija, ki bi lahko v Stožicah prinesla prvo zmago v kvalifikacijah. Tokratni nasprotnik je kvalifikacije odprl z zmago, z dvema zadetkoma je k temu pripomogel Elif Elmas, soigralec našege reprezentanta Mihe Zajca.   

Selektor Kek se zaveda kakovosti nasprotnika in opozarja, da bo tokratna naloga morda tudi nekoliko težja: ”Makedonci bodo po zmagi prišli samozavestni, imajo dobro serijo tekem za sabo, fenomenalne posameznike, predvsem spredaj. Nekatere pa tudi poznam, Stefana Ristovskega, Krsteja Velkoskega, ker sem ju treniral. Prepričani bodite, da nas čaka težka tekma. Predvsem moramo razmišljati o sebi in o tem, kako čim prej priti do prepoznavne igre in tega, da izkoristimo individualno kakovost, dokler ne ustvarimo ekipe.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Davor Mađerić
Naloži več novic iz Reprezentanca

Dodaj odgovor

Poglejte še

Žlogarjeva izbrana vrsta za tri tekme v Krškem

Bliža se poletje, pred dvema počitniškima mesecema pa je šesti mesec leta, ki vedno poskrb…