Slovenska nogometna reprezentanca bo nocoj v Haifi pričela s kvalifikacijami za Evropsko prvenstvo leta 2020, prvi nasprotnik bo Izrael. Nov cikel bo slovenska izbrana vrsta odprla pod vodstvom novega selektorja, na klop se je znova vrnil Matjaž Kek.


Selektor Slovenije je za prihajajoči kvalifikacijski tekmi povabil nekaj novih obrazov. Kot pravi sam, je cilj sestaviti homogeno moštvo, ki bo na igrišču pustilo srce. ”Absolutno smo osredotočeni na tekmo z Izraelom. Je prva tekma v skupini, oni bodo zelo motivirani, toda tudi mi ne smemo zaostajati z motivacijo, željo. Pogledali smo tekme Izraela, vemo večino, kar potrebujemo. Dokler pa mi nismo sestavljeni, je glavno razmišljanje o nas samih,” je pred prvo izkušnjo na svoje varovance osredotočen Kek. 

Zelo pomemben dvoboj za oba nasprotnika, saj lahko bistveno vpliva na samozavest v nadaljevanju kvalifikacij. Že čez 3 dni bo Slovenija v Ljubljani gostila reprezentanco Severne Makedonije. Slovenija je že igrala kvalifikacijski tekmi proti Izraelu leta 2003, domača tekma je pripadla slovenski izbrani vrsti, medtem ko se je povratni dvoboj odigran v Turčiji, končal brez zadetkov. Nazadnje sta se nasprotnika pomerila na prijateljski tekmi, ki se je končala s prijateljskim izzidom 1:1.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Davor Mađerić
Naloži več novic iz Reprezentanca

Dodaj odgovor

Poglejte še

Žlogarjeva izbrana vrsta za tri tekme v Krškem

Bliža se poletje, pred dvema počitniškima mesecema pa je šesti mesec leta, ki vedno poskrb…