Končno je postalo uradno, to kar se je že dlje časa šušljalo, Matjaž Kek je novi selektor slovenske nogometne reprezentance. Kek bo slovensko reprezentanco vodil dva kvalifikacijska cikla vse konca kvalifikacij za svetovno prvenstvo 2022. 


57-letni Mariborčan se na čelo slovenske nogometne reprezentance vrača drugič v svoji bogati nogometni karieri. Prvič je bil Kek na čelu reprezentance v obdobju od leta 2007 do 2011. Največji uspeh pa je zagotovo uvrstitev takratne reprezentance na svetovno prvenstvo v Južnoafriško republiko.

Kek je bil nazadnje trener hrvaške Rijeke, kjer je preživel pet let in z Rijeko nastopil tudi v evropski ligi in med drugim osvojil tudi hrvaško prvenstvo in pokal. Kek je svojo trenersko pot sicer pričel v svojem rodnem Mariboru, kot pomočnik Bojanu Prašnikarju, ki ga je kasneje tudi nasledil kot prvi trener. Po Mariboru je prevzel vodenje kadetske reprezentance Slovenije, pred vodenjem Rijeke pa je deloval tudi pri Al-Ittihadu.

Že to nedeljo bo Kek dobil tudi imena nasprotnikov s katerimi se bo slovenska nogometna reprezentanca pomirila v kvalifikacijah za naslednje evropsko prvenstvo.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Uredništvo SNPortal.si
Naloži več novic iz Reprezentanca

Dodaj odgovor

Poglejte še

Branilec Olimpije na pragu reprezentance?

Ta teden je pričela s treningi tudi mladinska ekipa Olimpije, ki ji od minulega poletja s …