Slovenska reprezentanca do 21 let je v Celju odigrala novo pripravljalno srečanje. Nasprotnik Slovenije je tokrat bila Madžarska, ki so jo mladi Slovenci ugnali z rezultatom 1:0.


Po petkovem remiju v Mariboru, proti močni reprezentanci Anglije, so varovanci Primoža Glihe tokrat na celjski Areni Z’dežele gostili Madžarsko, ki bo skupaj s Slovenijo gostiteljica evropskega prvenstva leta 2021. Na dvoboju, ki ni postregel z veliko priložnostmi so si v prvem polčasu najlepšo priigrali naši vzhodni sosedje, a se je v slovenskih vratih izkazal Žiga Frelih in žogo odbil preko vrat. Trenutek odločitve je padel po uri igre, potem ko je glavni delivec pravice zaradi igranja z roko dosodil najstrožjo kazen, ki jo je za domače uspešno realiziral Jan Mlakar.

“Najpomembnejša je zmaga in to, da nismo prejeli zadetka. Na zadnjih tekmah smo vedno klonili v obrambi, danes pa smo odigrali trdo tekmo, na kateri ni bilo veliko priložnosti. Mislim, da Madžari niso niti enkrat resno udarili proti golu. Veseli smo, da smo svojo mrežo ohranili nedotaknjeno, dosegli zadetek in tekmo mirno pripeljali h koncu,” je po dvoboju bil zadovoljen strelec edinega zadetka na srečanju.

U21 SLOVENIJA – U21 MADŽARSKA 1:0 (0:0)
Mlakar 59′ (11m)

Slovenija: Frelih, Rogelj, Zec, Zaletel, Pišek, Mlakar, Valenčič, Stojinović, Kryeziu, Rom, Gnezda Čerin. Igrali so še: Šoštarič Karić, Sever, Petrovič, Štor.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od R. Š.
Naloži več novic iz Reprezentanca

Dodaj odgovor

Poglejte še

Kako se vam zdijo ti predlogi za drese Slovenije?

Že pred nekaj časa smo objavili, kako bodo izgledali novi dresi slovenske reprezentance, b…