Slovensko reprezentanco do 21 leta danes ob 18.00 uri v Ljudskem vrtu čaka dvoboj proti reprezentanci Francije. To bo prva prijateljska tekma od štirih, ki čakajo slovensko izbrano vrsto do 21 leta v letošnjem koledarskem letu v pripravah na Evropsko prvenstvo do 21 leta, ki ga bo naslednje leto gostila Slovenija skupaj z Madžarsko. V oktobru čaka Slovence srečanje doma proti Angliji, v novembru pa še doma proti Madžarom in v gosteh na Portugalskem.


Selektor reprezentance Primož Gliha pred ciklusom prijateljskih srečanj poudarja, da lahko igralci s temi tekmami ogromno pridobijo: »Moram se zahvaliti predsedniku in sekretarju NZS, ki sta nam omogočila, da igramo z najboljšimi reprezentancami v Evropi. Odigrati v štirih mesecih s takimi reprezentancami, tega privilegija ni imela nobena generacija v zadnjih tridesetih letih. Igralci lahko samo pridobijo s temi srečanji, mi smo premagali Švico. Tukaj ti dobiš prepotrebno samozavest, ki jo potrebujejo igralci.«

Slovensko reprezentanco do 21 leta sestavljajo:

Vratarja: Žiga Frelih (Inter Zaprešič, Hrvaška); Arian Rener (Tabor Sežana)

Obramba: David Zec (Benfica, Portugalska); Žan Zaletel (Celje), Matija Rom (Domžale), Sven Šoštarič Karić (Domžale)

Zvezni Igralci: Vitja Valenčič (Olimpija); Tomi Horvat (Mura); Adam Gnezda Čerin (Nurnberg, Nemčija); Egzon Kryeziu (Triglav Kranj), Jakob Novak (Celje), Dejan Petrovič (Aluminij), Janez Pišek (Domžale), Žan Rogelj (Triglav Kranj), Leon Sever (Tabor Sežana)

Napadalci: Žan Celar (AS Cittadella, Italija); Jan Mlakar (Queen`s Park Rangers, Anglija); Luka Štor (Dynamo Dresden, Nemčija)

Vstopnice za današnjo tekmo v Ljudskem vrtu so na voljo po 5 EUR, oziroma 3 EUR za dijake, študente in otroke do 14. leta starosti.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Uredništvo SNPortal.si
Naloži več novic iz Reprezentanca

Dodaj odgovor

Poglejte še

Žlogarjeva izbrana vrsta za tri tekme v Krškem

Bliža se poletje, pred dvema počitniškima mesecema pa je šesti mesec leta, ki vedno poskrb…