Slovensko reprezentanco do 21 leta danes ob 18.00 uri v Ljudskem vrtu čaka dvoboj proti reprezentanci Francije. To bo prva prijateljska tekma od štirih, ki čakajo slovensko izbrano vrsto do 21 leta v letošnjem koledarskem letu v pripravah na Evropsko prvenstvo do 21 leta, ki ga bo naslednje leto gostila Slovenija skupaj z Madžarsko. V oktobru čaka Slovence srečanje doma proti Angliji, v novembru pa še doma proti Madžarom in v gosteh na Portugalskem.

Selektor reprezentance Primož Gliha pred ciklusom prijateljskih srečanj poudarja, da lahko igralci s temi tekmami ogromno pridobijo: »Moram se zahvaliti predsedniku in sekretarju NZS, ki sta nam omogočila, da igramo z najboljšimi reprezentancami v Evropi. Odigrati v štirih mesecih s takimi reprezentancami, tega privilegija ni imela nobena generacija v zadnjih tridesetih letih. Igralci lahko samo pridobijo s temi srečanji, mi smo premagali Švico. Tukaj ti dobiš prepotrebno samozavest, ki jo potrebujejo igralci.«

Slovensko reprezentanco do 21 leta sestavljajo:

Vratarja: Žiga Frelih (Inter Zaprešič, Hrvaška); Arian Rener (Tabor Sežana)

Obramba: David Zec (Benfica, Portugalska); Žan Zaletel (Celje), Matija Rom (Domžale), Sven Šoštarič Karić (Domžale)

Zvezni Igralci: Vitja Valenčič (Olimpija); Tomi Horvat (Mura); Adam Gnezda Čerin (Nurnberg, Nemčija); Egzon Kryeziu (Triglav Kranj), Jakob Novak (Celje), Dejan Petrovič (Aluminij), Janez Pišek (Domžale), Žan Rogelj (Triglav Kranj), Leon Sever (Tabor Sežana)

Napadalci: Žan Celar (AS Cittadella, Italija); Jan Mlakar (Queen`s Park Rangers, Anglija); Luka Štor (Dynamo Dresden, Nemčija)

Vstopnice za današnjo tekmo v Ljudskem vrtu so na voljo po 5 EUR, oziroma 3 EUR za dijake, študente in otroke do 14. leta starosti.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Uredništvo SNPortal.si
Naloži več novic iz Reprezentanca

Dodaj odgovor

Poglejte še

FOTO: Slovenska pravljica skozi fotografije

Včeraj so si slovenski nogometaši v zadnjih minutah priigrali drugo mesto na lestvici v kv…