Slovenska reprezentanca do 21 let je danes v Ljudskem vrtu odigrala prijateljsko tekmo proti francoski reprezentanci do 20 let.


Slovenska reprezentanca je odlično pričela srečanje in že v drugi minuti srečanja povedla, ko je najprej Dejan Petrovič podal do kapetana Jana Mlakarja, ta pa je z povratno podajo zaposlil Dejana Petroviča, ki je premagal nemočnega Sonnya Laitona. Francoski mladci so rezultat izenačili v 11. minuti srečanja, ko je Žigo Freliha premagal Mohamed Simakan. Francozi so po izenačujočem zadetku prevladovali v igri, terensko premoč pa kronali tik pred odhodom na odmor, ko je za vodstvo gostov Žigo Freliha po samostojnem prodoru premagal Theo Ndicka Matam.

Tudi v nadaljevanju so bili konkretnejši gostje, varovanci selektorja Primoža Glihe so bili osredotočeni predvsem na protinapade in nega teh so izkoristili v 74. minuti, ko je Žan Zeletel z dolgo podajo iskal kapetana, nesrečno je posredoval francoski branilec Mohamed Simkan, ki je žogo z hrbtom podal do Jana Mlakarja, ki je rutinirano zadel za končnih 2:2.

Slovenija U21 : Francija U20 2:2 (1:2)

Petrovič 2`, Mlakar 74`; Simkan 11`, Matam 43`

Slovenija: Frelih, Rogelj, Zec, Zaletel, Pišek, Petrovič (Šotr), Mlakar (Horvat), Valenčič (Novak), Šoštarič Karič, Rom, Gnezda Čerin (Sever)

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Uredništvo SNPortal.si
Naloži več novic iz Reprezentanca

Dodaj odgovor

Poglejte še

Še en nesrečni zgodnji rdeči karton Slovencem preprečil pot v četrtfinale

Slovenska reprezentanca se je v sklepnem krogu skupinskega dela na evropskem prvenstvu do …