Slovenska reprezentanca do 19 let bo danes začela kvalifikacije za uvrstitev na evropsko prvenstvo, ki ga bo prihodnje leto gostila Severna Irska. Mladince na uvodnem dvoboju čakajo domačini Švedi.


Po številnih pripravljalnih tekmah bodo varovanci Agrona Šalje ob 18. uri pričeli prvo fazo v boju za uvrstitev med osem najboljših evropskih reprezentanc. Ob Švedih bodo nasprotniki mladih Slovencev še Ukrajinci in Estonci, v elitni del kvalifikacij pa vodita prvo in drugo mesto. Tja se bo uvrstila tudi najboljša izmed 13. tretjeuvrščenih ekip prvega dela kvalifikacij.

“Na Švedskem nas čakajo kvalifikacij, ki so v tej starostni kategoriji vedno zahtevne. Na turnir se odpravljamo z željo po uspehu. Zavedamo se sicer, da nismo favoriti, vendar imamo možnosti za napredovanje, če bomo odigrali dobro. Tekme se bodo igrale na umetni travi, česar ne vidim kot ovire, saj se bomo tudi mi pripravljali na tovrstni podlagi. Poleg tega tudi domače mladinsko prvenstvo v zimskem obdobju pogosto poteka na umetnih zelenicah,” je pričakovanja pred začetkom kvalifikacij razgrnil selektor Šalja, ki je na sever Evrope popeljal 19 igralcev.

Seznam igralcev:
Renato Simić (Fiorentina), Kai Cipot (Mura), Žiga Laci (Mura), Martin Pečar (Eintracht), Omar Kočar (Dinamo Zagreb), Domen Gril (Bravo), Matevž Matko (Bravo), Mark Španring (Bravo), Amir Feratovič (Bravo), Žiga Repas (Domžale), Jošt Urbančič (Domžale), Tamar Svetlin (Domžale), Benjamin Markuš (Domžale), Alen Jurca (Maribor), Rok Maher (Maribor), Mirko Mutavčič (Maribor), Michael Pavlovič (Olimpija), Matija Burin (Olimpija), Nik Prelec (Sampdoria).

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od R. Š.
Naloži več novic iz Mladinski nogomet

Dodaj odgovor

Poglejte še

Matavž in njegov klub v pokalnem finalu ugnali fante Andreja Razdrha

Sezone se na stari celini počasi končujejo. Tudi igralci so že načeti in željni oddiha, da…