Slovenska reprezentanca do 17 let je z današnjim nastopom proti Škotski sklenila nastope na UEFA razvojnem turnirju na Hrvaškem. V tekmi proti še neporaženi Škotski so imeli naši fantje po pol ure igre vse niti v svojih rokah, saj so z zadetkoma Tomija Horvata in Luke Kerina, nogometaša Maribora oziroma Krškega, prišli do dvojnega vodstva. Kot kaže pa je to zbudilo Škote, ki so že v prvem polčasu znižali, v drugem pa prišli do izenačenja.


Tako so zopet prišle na vrsto enajstmetrovke, kjer pa boginja Fortuna še v drugi tekmi zapored Slovencem ni bila naklonjena. Škoti, ki so že v prejšnjem krogu na podobne način premagali tudi izbrano vrsto Hrvaške, so s tem osvojili prvo mesto na letošnjem turnirju. Dušan Kosič, selektor Slovenije, je po tekmi za spletno stran NZS zaupal: “Prvi polčas proti Škotom je bil naš najboljši na celotnem turnirju. V tem delu smo resnično zelo dobro izgledali, čeprav tudi nadaljevanje obračuna ni bilo bistveno slabše. Imeli smo lepo priložnost, da osvojimo turnir, vendar smo v končnici zapravili še nekaj obetavnih situacij za zmago.”

“Fante moram pohvaliti za odnos in pristop, pokazali so določen napredek. Pridobili smo dragocene izkušnje, saj smo se merili z reprezentancami, ki so na visokem nivoju,” je zelo dobre nastope naših fantov na razvojnem turnirju ocenil Kosič. S pozitivnimi občutki se tako igralci vračajo v matične klube, saj se že naslednji teden začenjata tudi kadetsko in mladinsko prvenstvo, o katerih boste lahko prebirali tudi na našem portalu.

ŠKOTSKA U17 2:2 SLOVENIJA U17 (Škotska je zmagala po enajstmetrovkah)
Horvat, Kerin

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Jaka Purg
Naloži več novic iz Reprezentanca

Dodaj odgovor

Poglejte še

Tio Cipot debitiral v italijanski ligi

Igralec osrčja zvezne vrste, ki je član naše mlade reprezentance (U21), nad katerimi bdi M…