Danes ob 11. uri sta se na mednarodnem prijateljskem srečanju znova pomerili U16 reprezentanci Slovenije in Makedonije in se razšli z izidom 2:2. Junak tekme je bil kapetan domače reprezentance in igralec Domžal Jan Mlakar, ki je zabil oba gola za slovensko moštvo. Mlakar je bil enkrat uspešen tudi na prvi tekmi obeh ekip, ko je Slovenija slavila s 4:1. Srečanje je sicer bilo znova odigrano na stadionu Pohorja v Rušah.


Mladi Slovenci so tokrat bolje začeli dvoboj in za razliko od torkove tekme oni bili tisti, ki so narekovali ritem v uvodnih minutah, kar se je obrestovalo že v 6. minuti srečanja, ko je zmedo v gostujoči obrambi kaznoval Mlakar. V naslednjih minutah je žoga še naprej bila več časa v posesti domačih, ki pa več niso tako zlahka prihajali do nasprotnikovih vrat in so akcije zaključevali s streli izven kazenskega prostora. Makedonci so prvič resneje zapretili šele v 20. minuti, ko so po golu Apadžijeva tudi izenačili. Izid na semaforju pa ni dolgo ostal enak, saj ga je le osem minut kasneje spremenil Ristovski, ki je poskrbel, da so Makedonci še drugič zapored na odmor odšli z minimalnim vodstvom.

Pred začetkom drugega polčasa je Primož Gliha dal priložnost kar šestim novim igralcem. Tudi v tem delu igre se je ponovil scenarij iz prve tekme in Slovenija je bila tista, ki je narekovala tempo. V 57. minuti je kapetan domačih Mlakar izid poravnal potem, ko je prejel lepo podajo v kazenski prostor z desne strani in mu ni bilo težko zabiti žoge v prazno mrežo. Domžalski up, ki je v avgustu nekaj časa preživel na treningih italijanske Rome, je do konca srečanja bil tudi blizu “hattricku”, tri minute pred koncem pa je zrežiral še izjemno akcijo, ko je preiigral dva Makedonca in podal v sredino osamljenemu Cvetičaninu, ki pa njegove podaje ni izkoristil in je žogo poslal preko vrat.

SLOVENIJA 2:2 MAKEDONIJA
Strelci: Jan Mlakar (6, 57); Hristov Apadžijev (20), Milan Ristovski (28)

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od R. Š.
Naloži več novic iz Reprezentanca
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Zadetek Lane Golob za končno tretje mesto

Ženska članska reprezentanca Slovenije se je danes, ob 19.30 uri, v Španiji pomerila proti…