Po včerajšnji bledi predstavi slovenske izbrane vrste na tekmi proti Hrvaški so se zvrstile številne kritike na račun slovenskih reprezentantov in njihovega vodstva. Številna zveneča imena slovenskega nogometa so izrazila nezadovoljstvo nad podobo Slovencev v Splitu. Svoje mnenje je za Sportal predstavil tudi nogometni strokovnjak in nekdanji nogometaš Bayerna Branko Oblak, ki je bil kritičen predvsem do selektorja Matjaža Keka


“Nimam besed. Kriza je v reprezentanci prisotna že dlje časa, saj že dolgo nismo imeli kakšnega uspeha, sploh pod tem selektorjem, in zato ne vidim nobenega dobrega rezultata. Še v prejšnjem ciklu, ko smo tekmovali v ligi narodov, smo imeli lažjo skupino, pa nismo nikamor prišli. Mislim, da so to bolj vprašanja za predsednika Nogometne zveze Slovenije Radenka Mijatovića. Jaz nisem selektorja niti pripeljal niti ga ne bom zamenjal. Kakorkoli, tekem je do konca še nekaj, možnosti so minimalne, zdaj pa je odvisno, ali bo selektor zadevo do konca potegnil proti dnu ali pa bo predsednik predlagal novega selektorja.”

Štiriinsedemdesetletnik je še dodal: “V nogomet se ne vtikam več. Moti pa me to, da je predsednik Nogometne zveze Slovenije na selektorski stolček postavil Matjaža Keka, kljub temu da sva se s predsednikom o tem na glas pogovarjala. A me ni poslušal.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Žan Prosenc
Naloži več novic iz Reprezentanca

Dodaj odgovor

Poglejte še

Tio Cipot debitiral v italijanski ligi

Igralec osrčja zvezne vrste, ki je član naše mlade reprezentance (U21), nad katerimi bdi M…