Le še dober teden nas loči pred začetkom operacije Liga narodov, ko bo selektor slovenske reprezentance Tomaž Kavčič uradno objavil spisek igralcev, ki se bodo pomerili z Bolgarijo in Ciprom.


Prva tekma v novoustanovljenem tekmovanju bo odigrana 6. septembra v Stožicah, nasprotniki bodo Bolgari. “Liga narodov nam, kot tudi ostalim reprezentancah, služi predvsem za formiranje ekipe, ki naj bi marca začela igrati kvalifikacije za evropsko prvenstvo in naj bi ravno skozi te tekme do tja prišla optimalno pripravljena. Seveda pa obstaja tudi tekmovalni naboj in bomo skušali vsako tekmo zmagat ter se uvrstit čim višje,” pred prvim dvobojem razmišlja Kavčič, ki pa trenutno še nima natančnega vpogleda v pripravljenost reprezentantov in si želi predvsem zdravja igralcev: “Sedaj pred začetkom tega tekmovanja je situacija specifična, ker je med poletjem bil dolg odmor in se prvenstva šele začenjajo. Povsem dobre slike v samo pripravljenost igralcev še ni. Najbolj važno je, da na zbor vsi pridejo zdravi.”

Kavčič je doslej Slovenijo vodil na treh preizkušnjah ter ob dveh porazih vknjižil eno zmago, v začetku junija proti reprezentanci Črne gore, kar je doprineslo tudi nekaj prepotrebne samozavesti v ekipo. Cilji strokovnega štaba so namreč po besedah selektorja od samega začetka bili visoki: “Po dveh slabše odigranih tekmah, kjer nismo videli to kar smo želeli, nam je zmaga proti Črni gori prinesla dodatne samozavesti in na tem bomo gradili za naprej. Cilj, ki smo si ga postavili je uvrstitev na evropsko prvenstvo.”

“Slovenija mora biti kompaktna in imeti zmagovalno mentaliteto ter mora dihati kot eden. To je osnova vsega. Potrebno je začeti graditi, kar smo začeli, in počasi priti do neke normalne igre. Preko noči pač ne gre,” še razmišlja 64-letni strateg, ki si v začetku septembra želi tudi izdatno podporo navijačev: “Povabil bi vse navijače, da pridejo in podprejo reprezentanco, na nam pa je, da jim to vrnemo na samem igrišču z borbenostjo in igro.”

Slovenija bo Ligo narodov igrala v skupini skupaj z Norveško, Bolgarijo in Ciprom. Vsaka ekipa bo odigrala z vsako doma in v gosteh, napredovanje v višji rang prinaša samo prvo mesto. Vse domače tekme bo slovenska reprezentanca odigrala v Stožicah.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Uredništvo SNPortal.si
Naloži več novic iz Reprezentanca

Dodaj odgovor

Poglejte še

Žlogarjeva izbrana vrsta za tri tekme v Krškem

Bliža se poletje, pred dvema počitniškima mesecema pa je šesti mesec leta, ki vedno poskrb…