Danes smo že pisali, da sta svoje reprezentančne sezname za tekmi s Slovenijo predstavila tudi švicarski selektor Vladimir Petković in Igoris Pankratjevas, selektor Litve, s katero se bodo Slovenci pomerili prihodnjo nedeljo, tri dni po obračunu v mariborskem Ljudskem vrtu, kjer bo gostovala Švica.


Slovenski selektor Srečko Katanec je z mislimi zaenkrat še povsem pri obračunu s Švicarji in tako bo vse do četrtka zvečer, ko se bo obračun s starim znancem, ki je bil tekmec Slovencev tudi v minulem ciklusu za Svetovno prvenstvo v Braziliji, tudi končal. “Potrebno je vedeti, da se bodo Švicarji proti nam obnašali drugače, kot so se proti Angležem. Podobno velja za nas. Tudi Švicarji in Angleži niso nezemljani oziroma tako superiorni, kot jih javnost prikazuje. Po drugi strani je vrednost manj odmevnih reprezentanc pogosto podcenjena,” je za spletno stran Nogometne zveze Slovenije dejal selektor in obenem še izdal, da ima v mislih že sestavljeno enajsterico: “Švico dobro poznamo. Zavedam se, kje igrajo določeni nogometaši, seveda pa tudi vem, kako se jim bomo zoperstavili. Postavo imam že v mislih, čeprav je ne nameravam še izdati. Nimamo česa izgubiti, moramo pa biti agresivni, borbeni in brez strahu. Pričakujem zanimivo tekmo.”

Obračun s Švicarji, s katerimi se bodo Slovenci pomerili že osmič, se bo v četrtek na zelenici Ljudskega vrta pričel ob 20:45, kot so zapisali na spletni strani NZS, pa v Mariboru pričakujejo okrog 500 gostujočih privržencev.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Reprezentanca
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Brez golov na tekmi Slovenije in Grčije

Slovenska ženska reprezentanca je danes v novogoriškem Športnem parku odigrala še drugo te…