Slovenci so slabo pričeli s kvalifikacijami za preboj na evropsko prvenstvo, ki bo leta 2016 v Franciji. Četa selektorja Srečka Katanca je v Talinu morala priznati premoč domači izbrani vrsti, krvnik Slovenije pa je bil, podobno kot pred tremi leti, Ats Purje, ki je žogo v 86. minuti spravil za hrbet Samirja Handanovića, ki z izjemo omenjene minute, ko je dvakrat odlično posredoval, ni imel resnejšega dela.


“Za komentirati ni veliko. Lahko rečem, da smo zelo razočarani. Fantje so igrali dobro, nimam jim česa očitati. Zakaj ekipa zmaga, ko strelja enkrat na gol? To je pač nogomet. Vedeli smo, da bo težko,da so Estonci kompaktni, vedeli smo vse. Ampak take tekme izgubiti, to je nogomet. Dejstvo je, da smo v danem trenutku premalo konkretni, ne moremo dati gola. Kar zadeva organizacijo, pristop, nimam pripomb. Kvalifikacij pa se ne dobi na prvi tekmi, niti se jih ne izgubi. Je še devet tekem. Ni pa ‘fajn’ začeti na tak način. Fantom sem rekel, glave gor,” je po bridkem porazu v Estoniji dejal Srečko Katanec, selektor izbrane vrste, ki je sicer v Talinu imela prevlado in tudi nekaj več priložnosti, a so Estonci organizirano branili, v zadnjih desetih minutah pa izkoristili igralca več in z zadetkom v 86. minuti Slovencem zadali boleč poraz, ki bi znal Slovenijo v boju za preboj na evropsko prvenstvo še drago stati. Magnus Pehrsson, mladi švedski strateg na klopi Estonije, je bil po tekmi seveda precej bolj zadovoljen. Njegovi izbranci so bili večji del srečanja v obrambi dobro postavljeni, nato pa v zaključku izkoristili pravzaprav edino zrelo priložnost v devetdesetih minutah. Tudi Pehrsson je dejal, da je bila izključitev Stevanovića v veliko pomoč: “Zelo smo veseli te zmage in tudi naše igre. Delali smo trdo, delovali kot ekipa, tudi v težkih trenutkih, posebej v drugem delu prvega polčasa in prvem delu drugega. Izključitev nam je pomagala, ampak smo res delovali kot ekipa, verjeli smo, da lahko zadenemo in to nam je tudi uspelo.”

Kvalifikacije se bodo za slovensko izbrano vrsto nadaljevale v začetku oktobra, ko bodo 9. oktobra v Ljudskem vrtu najprej gostovali Švicarji, tri dni kasneje pa bo sledilo še gostovanje v Litvi.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Reprezentanca
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Mladi slovenski up bo zaradi poškodbe odsoten več mesecev

Mladi slovenski reprezentant Nik Prelec, ki zastopa mlado ekipo Sampdorie, si je na nedavn…