Pred jutrišnjo veliko tekma na kateri bo naša izbrana vrsta na ljubljanskih Stožicah gostila angleško nogometno reprezentanco je svoje misli strnil slovenski selektor Srečko Katanec. Slednji si želi predvsem pogumne igre naše izbrane vrste, ob tem pa ne pozablja, da tokrat igramo proti veliki Angliji. “Angleži so favoriti, brez dileme. Z nasprotnikom se ne moremo primerjati v številnih elementih, a se vsaka tekma začne z rezultatom 0:0. Realno je pričakovati, da bodo imeli Angleži večjo posest žoge, vendar bomo tudi mi poskušali opraviti določene zadeve v posameznih fazah igre. Če bodo Angleži delali napake v določenih conah igrišča, imamo dovolj kvalitete, da nekaj ustvarimo,” je opozoril na prednosti in slabosti, ki jih lahko izkoristi naša izbrana vrsta.


V svoje nogometaše verjame in misli, da bo dovolj priložnosti za kakšen zadetek. “Prepričan sem, da si bomo pripravili priložnosti. O realizaciji le-teh, pa bo odločala individualna kakovost. Razočaran bom, če se ne bomo upali igrati. Če bomo storili 50% manj napak, kot smo jih v Londonu, se nam obeta spektakel,” meni Srečko Katanec. Razočaran pa ne bo, tudi če naša izbrana vrsta izgubil: “Takoj podpišem, da fantje odigrajo dobro tekmo, pa čeprav zato prejmejo pet zadetkov. Le tako namreč lahko storimo napredek v igri.

Naše strokovno vodstvo in nogometaši bodo vsekakor storili vse, da osvojijo točko, če ne vse tri in stopijo korak bližje k ponovni uvrstitvi na evropsko prvenstvo. “Večkrat sem že poudaril, da bodo o uvrstitvi na evropsko prvenstvo odločale zadnje tri tekme. Na to dejstvo ne bo vplival niti razplet nedeljske tekme z Anglijo. Ta nam ponuja primerjavo z ekipami na najvišjem nivoju in priložnost, da pridemo v končnico kvalifikacij v nekoliko boljšem položaju,” nadaljuje Katanec in poudari, da bo pomembna tudi podpora s tribun stožiškega stadiona: “Podpora s tribun je vselej pomembna. Vedno si želim, da navijači podpirajo igralce, ne glede na to, kar se bo dogajalo na igrišču. Vem, da imamo kvaliteto, imamo pa tudi nekaj slabših zadev, tako kot vsaka reprezentanca. Če želiš priti do ugodnega rezultata, se mora marsikaj poklopiti.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Uredništvo SNPortal.si
Naloži več novic iz Reprezentanca

Dodaj odgovor

Poglejte še

Mladi slovenski up bo zaradi poškodbe odsoten več mesecev

Mladi slovenski reprezentant Nik Prelec, ki zastopa mlado ekipo Sampdorie, si je na nedavn…