Po izjemnem preobratu in slavju slovenske reprezentance nad Norveško, je varovancem Matjaža Keka v prid šel tudi rezultat drugega obračuna v skupini 4 Lige narodov. Srbi so v Beogradu z odlično predstavo na kolena spravili Švede in sloveniji odprli pot do obstanka v Ligi B.

V srbski prestolnici je blestel kdo drug kot Aleksandar Mitrović, ki je zadel kar trikrat. Srečanje je sicer bolje pričela Švedska, ko je že v 15. minuti Viktor Claesson utišal tribune stadiona Rajka Mitića. Toda veselje Skandinavcev je bilo kratkotrajno, saj je na veliki oder nato stopil Mitrović ter že do odmora sam poskrbel za preobrat. Ko je odlični napadalec Fulhama v peti minuti nadaljevanja zabil še tretjič je že zadišalo po domači zmagi, v 70. minuti pa je vse dvome o tem dokončno razblinil Saša Lukić.

Poraz Švedske je dobra novica tudi za Slovenijo, ki je v petem krogu vendarle skočila iz dna lestvice ter z dvema točkama naskoka prehitela prav Švede. Ti bodo slovensko izbrano vrsto v torek gostili na nacionalnem stadionu v Stockholmu, kjer pa Slovencem sedaj obstanek zagotavlja tudi remi.

Srbija – Švedska 4:1 (2:1)

Mitrović (18′, 45+1′, 50′), Lukić (70′); Claesson (15′)

Skupina 4, Liga B, Liga narodov:
Norveška 10
Srbija 10
Slovenija 5
Švedska 3


Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od R. Š.
Naloži več novic iz Reprezentanca

Dodaj odgovor

Poglejte še

Bodo vse tekme v Stožicah? NZS pravi, da ni še nič določeno.

Potem ko je Nogometna Zveza Slovenije presenetila s hitro izdajo kart za prihajajoče obrač…