Po včerajšnjem dvoboju s Hrvati, je danes za slovensko reprezentanco do 17 let napočil obračun s srbsko izbrano vrsto. Na igrišču Lokomotive so Orli Slovence odpravili po enajstmetrovkah, v rednem delu pa je bil rezultat 1:1.


Srbi, ki so bili lačni zmage, so v tekmo krenili zelo napadalno, zato so se tudi našim ponujale priložnosti, največjo je zapravil Nace Koprivnik, ki mu je veselje preprečil Strahinja Savić, sicer vratar Borca iz Čačka. Obveljal je rek “kdor ne da dobi”, tako je Njegoš Petrović po podaji Zličića v 26. minuti zatresel mrežo Slovencev. Do odmora se rezultat ni spremenil, takoj v nadaljevanju pa je že kar v prvem napadu svoj drugi gol na turnirju zabil Adam Gnezda Čerin, ki je natančno sprožil z roba kazenskega prostora. Do konca tekme se rezultat ni spremenil in ekipi sta pristopili k izvajanju enajstmetrovk.

Za Slovence so v prvih sedmih serijah uspešno zadeli Milič, Horvat, Bijol, Kerin in Koblar. Vratar Savić je ustavil strela Čerina in Španje. Na drugi strani je mimo gola ustrelil Vlalukin, Matevž Vidovšek pa je ubranil poizkus Rakića. Odločitev je padla v osmi seriji strelov, ko je centralni branilec naše reprezentance Luka Guček žogo poslal preko vrat, Terzić pa je zadel za zmago Srbov. Za spletno stran Nogometne zveze Slovenije je selektor Kosič dejal: “Menim, da je bil rezultat 1:1 realen. Danes smo morda pokazali celo boljšo igro kot včeraj, ko smo premagali Hrvaško. Imamo štiri točke, proti Škotom pa se nam ponuja priložnost, da celo osvojimo ta turnir. Delujemo kot ekipa in imamo posameznike, ki dostojno zastopajo naše barve.”

Slovenci bodo zadnjo tekmo turnirja odigrali s Škoti,ki so proti Hrvaški po strelih iz bele točke slavili. Torej če Slovenci premagajo Škotsko bodo nazaj v domovino odpotovali s pokalom za osvojeno 1.mesto.

SLOVENIJA U17 1:1 SRBIJA U17 (zmaga Srbije po enajstmetrovkah )
Gnezda Čerin (41′); Petrović (26′)
Slovenija: Bićić, Hodžić , Mesarić, Palamar, Guček, Celar, Kovačić, Koprivnik, Drkušić, Ramot, Kerin. Igrali so še: Urh, Španja, Bijol, Koblar, Medved, Horvat, Milič in Čerin. Selektor: Dušan Kosič.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Jaka Purg
Naloži več novic iz Reprezentanca

Dodaj odgovor

Poglejte še

Kekovi izbranci novembra proti Romuniji in Črni gori

Slovenska nogometna reprezentanca bo v novembru odigrala pripravljalni tekmi proti repreze…