Slovenska nogometna reprezentanca je danes prvič trenirala v Wuppertalu, kjer se pripravlja na prihajajoče evropsko prvenstvo v Nemčiji. Trening se je začel ob 11. uri na stadionu am Zoo, ki je dom lokalnega kluba Wuppertaler SV in sprejme več kot 20.000 gledalcev. Stadion je bil zgrajen leta 1924, se nahaja v neposredni bližini živalskega vrta. Trening je bil odprt za javnost, kar je privabilo okoli 4000 lokalnih navijačev, vključno z otroki in slovenskimi izseljenci. Prisotnost navijačev je ustvarila živahno in spodbudno vzdušje. Igralci so med treningom metali spominske žogice med gledalce, kar je dodatno prispevalo k pozitivni energiji.


 

Selektor Matjaž Kek je na novinarski konferenci poudaril, da so v Nemčijo prišli z namenom tekmovanja, ne kot turisti. “Prišli smo tekmovat in tako se bomo tudi postavili. Zanima me le, kako ekipo pripraviti za pozitiven izid, ne glede na tekmece,” je dejal Kek. Trening je bil prilagojen tako, da igralci niso razkrili vseh taktičnih skrivnosti, a je bil vseeno intenziven in osredotočen na priprave na prvo tekmo proti Danski, ki bo v nedeljo v Stuttgartu. Eden izmed ciljev treninga je bila tudi priprava igralcev na mentalne in fizične zahteve, ki jih prinaša tekmovanje na najvišji ravni. Kek je izpostavil pomen sproščenosti in samozavesti pri mladih igralcih, kar lahko prinese presenečenja na igrišču.

 

Kljub nekaterim zdravstvenim težavam v ekipi, med drugim pri Benjaminu Verbiču in kapetanu Janu Oblaku, selektor Kek ostaja optimističen glede pripravljenosti ekipe. Verbič se še vedno spopada z bolečinami v nogi, a upajo, da bo pripravljen za prvo tekmo. Tudi Jan Oblak ima manjše težave, vendar niso razlog za alarm.

S tem prvim treningom je slovenska reprezentanca začela svoj resen pristop k evropskemu prvenstvu, kjer želijo doseči vidne rezultate in se prebiti iz skupinskega dela. Dobra energija in podpora lokalnih navijačev v Wuppertalu sta dodaten motivacijski dejavnik za ekipo.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od K. S.
Naloži več novic iz Evropska tekmovanja

Dodaj odgovor

Poglejte še

Slovenija je napredovala za pet mest

Po zaključku Eura 2024 in Copa Americe je FIFA objavila posodobljeno mednarodno lestvico, …