V avstrijskem Gradcu je mlada reprezentanca Slovenije odigrala še zadnje pripravljalno srečanje pred pričetkom elitnega kroga kvalifikacij za Evropsko prvenstvo 2020, ki bo letos potekalo na Severnem Irskem. Tekma proti severnim sosedom naj bi služila kot generalka, a to ni bila, zaradi poškodb in klubskih obveznosti so na zboru namreč manjkali številni nosilci igre te generaciji slovenskih nogometašev. Odsotni so bili Domen Gril, Žiga Laci, Jošt Urbančič, Mirko Mutavčić, Tamar Svetlin, Omar Kočar, Renato Simić in Rok Maher. 


Srečanje je bilo kljub odsotnostim razmeroma izenačeno, Avstrijski mladinci pa so imeli več sreče v 80. minuti, ko se je po predložku iz prostega strela v skoku najbolje znašel branilec FC Admire Julian Turi in žogo z glavo pospravil v mrežo. Selektor Slovenije Agron Šalja je bil s predstavo svojih varovancev zadovoljen, poraz pa je ocenil kot nezaslužen: “Odigrali smo korektno tekmo. Zadovoljen sem, saj smo imeli še več težav kot pred tedni tekom akcije v Turčiji. Računali smo, da bo tekma z Avstrijo generalka pred elitnim delom kvalifikacij, vendar zdaj težko rečemo tako. Priložnost za igro je dobilo nekaj novih fantov, kljub temu pa smo odigrali tekmo, ki bi jo lahko zmagali. Pri začetnem izidu nismo izkoristili priložnosti, v zaključnih minutah pa smo opravili veliko menjav. Eden od ciljev tekme je bil, da vidni člani selekcije ostanejo zdravi. V končnici tekme smo prejeli zadetek iz prekinitve, nato pritiskali in lovili izenačenje. Odigrali smo dobro tekmo, manjkal je zgolj pozitiven rezultat, poraz pa je nezaslužen.”

Mlado reprezentanco konec marca čaka elitni krog kvalifikacij za Evropsko prvenstvo, v katerem se bo pomerila proti Italiji, Norveški in Islandiji.

Avstrija U19Slovenija U19 1:0 (0:0)

StrelecTuri (80′)

Avstrija U19: Wiegele, Abdijanović (86′ Florucz), Freissegger (46′ Windhager), Hochreiter (46′ Plojer), Koch, Kocyigit (46′ Aigner), Koller (46′ Turi), Nemeth (46′ Softić), Sarčevi, Steiger (88′ Monsberger), Tauchhammer (46′ Stückler)
Slovenija U19: Mihelak (45′ Jurca), Feratović (83′ Lipec), Burin (65′ Španring), Cipot (65′ Koritnik (90′ Marič)), Jovan (83′ Moličnik), Kancilija (43′ Panić), Markuš (83′ Hren), Matko, Pečar (83′ Kurež), Prelec, Repas (65′ Frešer)

 

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Florijan Ropert
Naloži več novic iz Mladinski nogomet

Dodaj odgovor

Poglejte še

Reprezentantke so javno povedale kaj si mislijo o odnosu NZS

Po tem, ko so iz Nizozemske nogometne zveze sporočili, da bodo bonuse od 1. julija 2022 en…