Včeraj zvečer je bila v Lendavi na delu slovenska ženska izbrana vrsta, katera je še vedno v igri za nastop na svetovnem prvenstvu leta 2023, ki ga bosta s skupnimi močmi gostili Avstralija in Nova Zelandija. V sklopu kvalifikacij za mundial so se varovanke Boruta Jarca pomerile z reprezentantkami Walesa, ki so iz gostovanja v Prekmurju odhajale neporažene. Reprezentanci nežnejšega spola sta se razšli z remijem 1:1.


V tekmi, ki ni ponudila veliko lepih priložnosti, smo videli dva povsem različna polčasa. V prvem so prevladovale gostje, ki so si priigrale vsaj dve lepi priložnosti, a k sreči je bila vedno dobro postavljena slovenska vratarka Zala Meršnik. Tudi Slovenke so v prvem polčasu prišle do ene zares lepe priložnosti, a je žal niso izkoristile. Po uvodnih 45 minutah smo na zadetke še vedno čakali in jih v drugem polčasu tudi dočakali. Najprej je za vodstvo Slovenije v 70. minuti poskrbela rezervistka Manja Rogan, a kaj ko so Valižanke že v naslednji minuti prek Greenove izenačile. Edina strelka Walesa je bila pred koncem obračuna tudi izključena, kar pa Slovenke niso znale izkoristiti v svoj prid in ostalo je pri remiju 1:1.

Slovenska izbrana vrsta je po treh odigranih krogih v kvalifikacijah zbrala štiri točke, kar jo uvršča za Valižanke, Francozinje in Grkinje. Brez točk v skupini pa so še vedno nogometašice Estonije in Kazahstana. Zaostanek naših za vodilnim prvim mestom znaša zgolj tri točke, kar pomeni, da so vrata mundiala še vedno na široko odprta.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Urban Podvratnik
Naloži več novic iz Reprezentanca

Dodaj odgovor

Poglejte še

Kadetska reprezentanca je dobila nasprotnike v kvalifikacijah za EP

Sodelovanje v kvalifikacijah za evropsko kadetsko prvenstvo prihodnje leto so si z uspešni…