Slovenska reprezentanca nadaljuje s kvalifikacijskimi boji za uvrstitev na svetovno prvenstvo 2014. V petek ob 20.30 se bo v Stožicah pomerila z Albanijo, nato pa jih v torek ob isti uri v Nikoziji čaka še obračun s Ciprom. Kljub nekaterim težavam na treningu je v slovenskem taboru vse v najlepšem redu, napovedujejo pa dve zmagi in šest točk.


Slovenski selektor Srečko Katanec je nogometaše pričakal na Brdu pri Kranju. V tem času so skupno opravili pet treningov, večinoma so se pripravljali v Športnem centru v Kranju, kjer domuje prvoligaš Triglav, v sredo pa so preizkusili tudi zelenico v Stožicah. Seveda pa treningi niso minili brez težav. Na torkovem dopoldanskem treningu sta nesrečno trčila Milivoje Novaković in Siniša Anđelković. Najkrajšo je potegnil branilec Palerma, saj je bil zaradi hudih bolečin v prsnem košu in težav pri dihanju odpeljan v bolnišnico, kjer pa se je kasneje izkazalo, da je z omenjenim igralcem vse v redu, zato se je naslednji dan že pridružil soigralcem na treningu. V torek na popoldanskem treningu pa je poškodbo gležnja staknil še Josip Iličić, zato je selektor Srečko Katanec naknadno vpoklical še člana Crvene zvezde Nejca Pečnika.

Slovenski nogometaši so po besedah Srečka Katanca trenirali zelo dobro, so pripravljeni in dobro vedo, kaj morajo storiti. Kljub odsotnosti Boštjana Cesarja v obrambi je prva enajsterica verjetno že izbrana. V vratih bo stal prvi vratar slovenske reprezentance in član Interja Samir Handanović. Na boku bosta standardna bočna branilca Mišo Brečko in Bojan Jokić, v sredini obrambe lahko pričakujemo Dejana Kelharja in Branka Ilića. V zvezni vrsti bodo najbrž Jasmin Kurtić, Rene Krhin, Kevin Kampl, Valter Birsa in Andraž Kirm, v napadu pa bo prednost dobil izkušeni Milivoje Novaković.

Cilj slovenske reprezentance na dveh tekmah je samo eden – osvojiti maksimalno šest točk, ki jih nujno potrebujejo, da se približajo reprezentancam na vrhu lestvice in le na ta način se lahko vmešajo v nadaljnje boje za uvrstitev na svetovno prvenstvo 2014. Trenutno so po odigranih šestih tekmah s šestimi točki na predzadnjem mestu.  Veliko bolje pa gre reprezentanci Albanije, saj je z desetimi točkami na drugem mestu. Čeprav so gostje v Ljubljano pripotovali z zdesetkano obrambo, zaradi poškodbe bo manjkal izkušeni branilec Mergim Mavraj, so vseeno Albanci optimistični in napovedujejo, da bodo tri točke odnesli domov.

Današnji obračun je zelo pomemben za obe ekipi, za slovensko reprezentanco pa sploh odločilnega pomena, saj bi si v primeru poraza Slovenci zapravili vse možnosti za morebitno sodelovanje v Braziliji, zato si obenem želijo bučne podpore s tribun . Albanci pa bi se z zmago utrdili na drugem mestu in bili prvič v svoji zgodovini zelo blizu uvrstitve v dodatne kvalifikacije za uvrstitev na svetovno prvenstvo 2014.

Verjetna postava Slovenije: Samir Handanović, Mišo Brečko, Bojan Jokić, Branko Ilič, Dejan Kelhar, Jasmin Kurtić, Rene Krhin, Kevin Kampl, Valter Birsa, Andraž Kirm in Milivoje Novaković.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od N. M.
Naloži več novic iz Reprezentanca
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

FOTO: Slovenke ligo narodov pričele s porazom

Ženska reprezentanca Slovenije je na svoji prvi tekmi lige narodov doživela poraz proti Če…