Znani so nasprotniki slovenske mlade reprezentance do 21 let za kvalifikacijski del evropskega prvenstva. Turnir bo potekal leta 2025 na Slovaškem.


Žreb v švicarskem Nyonu je četi Milenka Aćimovića v skupino namenil Francijo, Avstrijo, Bosno in Hercegovino ter Ciper. Na prvenstvo se bodo poleg zmagovalcev skupin neposredno uvrstile še tri najboljše druguvrščene reprezentance. Preostalih šest ekip, ki bodo zasedle drugo mesto čakata še dve preizkušnji v dodatnih kvalifikacijah, ki bodo novembra 2024.

Selektor mlade slovenske reprezentance je o žrebu dejal: “Skupina je zelo igriva, zato ne bi preveč govoril o favoritih. Vemo, kaj Francija pomeni v nogometu. Kar se tiče Avstrije, Cipra ter Bosne in Hercegovine, s slednjo smo že igrali, z njimi lahko naša reprezentanca odigra zelo dobre tekme. Tudi mi smo v začetkih oblikovanja nove ekipe. Z novo generacijo smo odigrali tri srečanja, na katerih smo pokazali veliko pozitivnega, zdaj pa bomo skušali igrati še z močnejšimi reprezentancami. Do začetka kvalifikacij je še sedem mesecev, ta čas bomo namenili tudi analizam. Fantje se morajo pripraviti, so pa v tej skupini zagotovo sposobni ustvariti dober rezultat.”

Slovenci bodo kvalifikacije pričeli 7. septembra 2023, ko bodo gostovali v Bosni in Hercegovini.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Simon Valant
Naloži več novic iz Euro U21

Dodaj odgovor

Poglejte še

Slovenke še nikoli tako visoko!

Slov enska ženska reprezentanca je že nekaj sezon v vzponu, kar nam nakazuje tudi lestvica…