Slovenska mladinska reprezentanca je danes v Antalyji odigrala pripravljalno tekmo proti domačinom, mladinski reprezentanci Turčije.


Selekor slovenskega podmladka Agron Šalja je pogrešal 5 igralcev, ki so zaigrali na Švedskem, prav tako pa ni mogel računati na poškodovanega Simića. Kljub temu so slovenski fantje tekmo dobro odprli in v 26. minuti povedli z golom Mihe Kancilije. Vodstvo so ohranili vse do 83. minute, ko je rezultat poravnal član carigrajskega Beşiktaşa Emre Yildiz.

Selektor Šalja je priložnost za igro ponudil tudi nekaterim reprezentančnim debitantom, po tekmi pa je v izjavi povedal: “V prvem polčasu smo zasluženo povedli, imeli še nekaj obetavnih situacij, čeprav smo prvič igrali v takšni zasedbi. Polčas bi se lahko končal z višjo razliko, v nadaljevanju pa so Turki dvignili agresivnost in igrali dokaj grobo, kar je dopuščal tudi sodnik. Sami na to nismo pravilno odgovorili, v drugem polčasu smo igrali s premalo energije. Videlo se je, da naši fantje še niso v tekmovalnem ritmu, medtem ko so Turki sredi prvenstva ter so pokazali več energije in živosti. Turki so pritiskali, poskušali tudi na silo, v končnici pa so uspeli izenačiti. Mi smo imeli tri lepe priložnosti, ki so ostale neizkoriščene, tako da je rezultat realen. Prvi polčas je pripadel nam, Turki so bili boljši v drugem.”

Reprezentanci Slovenije in Turčije bosta moči ponovno merili v četrtek.

Turčija U19 – Slovenija U19 1:1
Strelci: Yildiz (83′); Kancilija (26′)

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Florijan Ropert
Naloži več novic iz Mladinski nogomet

Dodaj odgovor

Poglejte še

Dobre novice za Slovenijo? Srbija ostala brez prvega zvezdnika

Slovenijo v Ligi narodov čakata dva obračuna s Srbijo, ki pa oslabljena, manjkal bo namreč…