V Čatežu sta se na prijateljskem srečanju pomerili ženski reprezentanci Slovenije in Slovaške.Razmere za igro so bile težke, saj je bilo v Čatežu vsega 5 stopinj, igralke pa je oviral tudi dež.


Prve so resno zapretile igralke Slovaške, ki so mrežo Zale Meršnik tudi zatresle, a je dvignjena zastavica signalizirala prepovedan položaj. Slovenke so nekajkrat odigrale nevarno kontro, a si resnejšega zaključka niso priigrale. V 30.minuti  pa zares fantastična podaja Zale Meršnik v konico napada, kjer je Mateja Zver lepo sprejela podajo, potegnila proti kazenskemu prostoru in pred vrati zaposlila Pamelo Begić,  ki je žogo porinila v gol. V 35.minuti nova hitra kontra, po desni strani je potegnila Špela Kolbl, ki je pred vrati našla odlično postavljeno Laro Prašnikar, ki je izid povišala na 2:0. V 44.minuti je Mateja Zver pokazala svoje mojstrstvo, ko je po solo akciji iz roba kazenskega prostora zadela v sam zgornji levi kot vratarke Korenciove. Prvi polčas se je tako končal s popolnoma zasluženih 3:0 za Slovenijo.

V drugem polčasu nas je zraven dežja pričakal tudi močan veter, ki je igralkam še dodatno oteževal igro. V 55.minuti je znova pičila Mateja Zver. Pobegnila je po levi strani, potem pa iz dokaj težkega položaja znova matirala vratarko s strelom proti daljši vratnici. V 57.minuti so s strelom iz razdalje poizkusile igralke Slovaške, a je strel zletel krepko mimo vrat. V 65.minuti je iz roba kazenskega prostora poizkusila iz voleja, a merila preko vrat. Na semaforju je bil rezultat že 5:0, po izjemnem strelu Mateje Zver v 69.minuti, ko je iz desne strani poslala predložek, ki pa je končal za hrbtom vratarke. Do konca smo videli še nekaj priložnosti na vsaki strani, a mreži se več nista zatresli.

Slovenija – Slovaška 5:0 (3:0)

Begić (30′), Prašnikar (35′), Zver (44′, 55′, 69′)

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od M. Š.
Naloži več novic iz Reprezentanca

Dodaj odgovor

Poglejte še

Znan je razpored tekem ženske reprezentance v kvalifikacijah za SP 2023

Znan je razpored kvalifikacijskih tekem, po katerem bodo naša dekleta lovila uvrstitev na …