Slovenska ženska reprezentanca bo danes ob 15. uri odigrala svojo četrto kvalifikacijsko tekmo v boju za uvrstitev na evropsko prvenstvo. Po dobri predstavi proti Nizozemkam so Slovenke odločene, da se iz Turčije vrnejo z vsemi tremi točkami.

Varovanke Boruta Jarca so doslej odigrale tri tekme, v katerih so osvojile tri točke, vse pa so bile odigrane na domačih tleh. Tokrat Slovenijo čaka prvo gostovanje, in sicer v mestu Izmit, ki leži na azijski strani Marmarskega morja in se ponaša s povsem novim stadionom s kapaciteto dobrih 35 tisoč sedežev.

Turkinjam v prvem delu kvalifikacij ne gre vse po načrtih, saj so doslej izgubile na gostovanju proti reprezentancama Kosova in Nizozemske, na domačih tleh pa so remizirale proti Estonkam. “Na gostovanje smo prišli z jasnim ciljem, pričakovanja pa bi radi upravičili in z zmago sklenili ta del kvalifikacij,” pred dvobojem napoveduje selektor Jarc, ki se zaveda, da se bodo domačinke osredotočale predvsem na protinapade, a zatrjuje, da je ekipa pripravljena. Njegove varovanke so v petek na murskosoboški Fazaneriji pokazale zelo dobro igro proti trenutnim evropskim prvakinjam in svetovnim viceprvakinjam Nizozemkam, a so v zaključku dvoboja po dveh prejetih zadetkih iz prostega strela ostale brez velike točke, ki bi si jo glede na predstavo vsekakor zaslužile.

Jarc, ki bo 13. novembra praznoval okroglih 60 let, je za dvoboj v Izmitu vpoklical 22 igralk: Sara Agrež (Turbine Potsdam), Nika Babnik (Tavagnacco), Pamela Begić (Apollon Limassol), Dominika Čonč (Milan), Kristina Erman (Ferencvaroš), Kaja Eržen (Roma), Lana Golob (Radomlje), Lara Ivanuša (Tavagnacco), Sara Ketiš (Bari), Špela Kolbl (Pomurje Beltinci), Kaja Korošec (Pomurje Beltinci), Evelina Kos (Olimpija), Zala Kuštrin (Radomlje), Sara Makovec (Pomurje Beltinci), Zala Meršnik (Turbine Potsdam), Ana Milović (Olimpija), Lara Prašnikar (Turbine Potsdam), Anja Prša (Pomurje Beltinci), Špela Rozmarič (Pomurje Beltinci), Zala Vindišar (Olimpija), Maja Zajc (Krim), Mateja Zver (St. Polten)

  • Sklepno dejanje v Varšavi

    Za konec kvalifikacij za evropsko prvenstvo leta 2020, se bo slovenska nogometna reprezent…
  • Mariborčani danes proti Sturmu

    Nogometaši Maribora bodo danes ob 17. uri v Ljudskem vrtu odigrali novo pripravljalno sreč…
  • Olimpija z novim trenerjem?

    Kljub temu, da se jesenski del prvenstva še ni zaključil, se očitno na klopi ljubljanske O…
Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od R. Š.
Naloži več novic iz Reprezentanca

Dodaj odgovor

Poglejte še

Sklepno dejanje v Varšavi

Za konec kvalifikacij za evropsko prvenstvo leta 2020, se bo slovenska nogometna reprezent…