Slovenska ženska reprezentanca je v Velenju začela s kvalifikacijami za uvrstitev na evropsko prvenstvo, ki ga bo leta 2021 gostila Anglija. Slovenke so na prvi tekmi gostile izbrano vrsto Rusije in gostjam morale priznati premoč.


Selektor domače izbrane vrste Borut Jarc je imel zaradi poškodb nekaj težav s sestavo ekipe, a se je enajsterica, ki jo je poslal na teren pogumno zoperstavila Rusinjam, ki pa so začele silovito in že v uvodnih minutah na preizkušnjo postavile domačo vratarko Zalo Meršnik. V 5. minuti jo je po strelu Marine Fedorove rešil okvir vrat. Slovenke so si prvo pravo priložnost priigrale v 9. minuti, a je strel Mateje Zver zletel mimo vrat. Trenutek odločitve je padel že v 25. minuti, ko je po nespretnem izbijanju domače obrambe do žoge približno deset metrov od vrat prišla Margarita Černomirdina in nato žogo poslala v domačo mrežo za 1:0.

Černomirdina je bila blizu novemu zadetku tudi v uvodnih minutah drugega polčasa, a se je takrat Meršnikova izkazala in preprečila povišanje vodstva. Nato so na plin stopile tudi Slovenke in si priigrale nekaj obetavnih priložnosti, v 69. minuti je strel Lare Prašnikar zadel mrežo, a z zunanje strani. Do konca se rezultat ni spreminjal in Rusinje so se veselile prvih treh točk.

“Malce smo jezni in razočarani. Ker se je zgodilo tako, da nismo mogli proti Rusiji nastopiti z močnejšo enajsterico. Žal so poškodbe skrojile zadevo. Vseeno pa čestitam igralkam še posebej za 2. polčas, ko so nadigrale Rusijo. Bili smo blizu izenačenju. Gostje so svojo priložnost srečno izkoristile, mi žal ne. Ostaja grenak priokus, a mrtvi se štejejo na koncu vojne,” je po dvoboju dejal domači strateg Jarc, ki s svojimi varovankami ne bo imel veliko časa za počitek, saj Slovenijo že v torek 3. septembra v Dravogradu čaka tekma 2. kroga proti Kosovu. Dvoboj se bo začel ob 17.00 uri, vstop je prost.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od R. Š.
Naloži več novic iz Reprezentanca

Dodaj odgovor

Poglejte še

Pregled sezone v 1.SŽNL

Naslova so se še devetič v zgodovini veselile nogometašice ŽNK Pomurje Beltinci. Te so za …