Članice slovenske ženske nogometne reprezentance so trenutno zbrane v Mariboru, kjer ostajajo do četrtka. Nato se bodo v sklopu kvalifikacij za EP 2022 podale na gostovanje v vzhodno Evropo, najprej v Rusijo in nato še v Estonijo. 


Tekma proti Rusiji Slovenke čaka v Moskvi, v pete ob 16.30, štiri dni kasneje pa jim bo v Talinu nasproti stala Estonija. “Upam, da bodo priprave potekale normalno. Stanje je tako, kot je,” je uvodoma povedal selektor Borut Jarc, nato pa dodal: “Gledali in analizirali smo Rusijo, ki je čvrsta in agresivna ekipa. Na petkovi tekmi pa nas čaka peklenski boj! Rusija ni kaj dosti drugačna, kot je bila na naši prvi medsebojni tekmi v Velenju. Takrat se je že videlo, kako hitro znajo izkoristiti vsak prostor za fazo napada ob prehodu iz faze obrambe. Igrajo brezkompromisno, do konca. Razlika pa je v tem, da bomo imeli to pot količkaj dobro zasedbo, ki je v Velenju zaradi poškodb nismo mogli uporabiti. Pričakujem odprt boj za vsak centimeter na terenu.”

Slovenke so na ta reprezentančni zbor prišle s popotnico dobrih iger v svojih klubih. “To je izredno lepo slišati, to je vzpodbudno. Vidi se, da so postale dovolj samozavestne in da so ciljno usmerjene in fokusirane na tekmo v Rusiji. Zavedajo se, da je igra na rezultat nekaj drugea. Mi bomo igrali na rezultat, tudi kako tveganje več bo v igri, tako v napadu kot v obrambi,” je svoje razmišljanje sklenil selektor.

Tokrat se lahko po zaslugi dobrih predstav v zadnjih letih Slovenke prvič pohvalijo z uvrstitvijo med najboljših 50 na Fifini lestvici. 

 

Foto: Facebook @Ženski nogomet, NZS

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Timotej Prosenc
Naloži več novic iz Reprezentanca

Dodaj odgovor

Poglejte še

Kdo so nasprotnice Pomurk v 1. krogu lige prvakinj?

Danes so nogometašice ŽNK Pomurja Beltinci na žrebu za ligo prvakov dobile nasprotnice v 1…